DEBATT

Budsjettforliket

Erna Solbergs makt-metode

Erna Solberg er ofte mer opptatt av å bruke tid og penger på å beholde makten enn på å løse folks problemer.

MED HJELP FRA FRP: Pressekonferansen etter at de fire borgerlige partiene ble ferdig med budsjettforhandlingene. Siv Jensen, Frp, foran. - Høyre fikk det de aller mest ønsker seg: Enda ett år i regjering, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MED HJELP FRA FRP: Pressekonferansen etter at de fire borgerlige partiene ble ferdig med budsjettforhandlingene. Siv Jensen, Frp, foran. - Høyre fikk det de aller mest ønsker seg: Enda ett år i regjering, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Med stive ansiktsuttrykk kom partilederne i Venstre, KrF, Frp og Høyre ut i vandrehallen forrige tirsdag kveld. De var enige om budsjettet, men noen glede over resultatet var vanskelig å spore.

Frp skrøt av gjennomslag, men gikk likevel til angrep på samarbeidspartnerne sine for både flyktning- og eldrepolitikken. KrF hadde ikke fått en eneste kvoteflyktning mer. De skrøt heller av at det ikke ble kutta.

Og til tross for at Venstre har brukt utestemmen i media om støtten til bloggen Human Right Service, presterte de å gå både inn og ut av forhandlingene med millionstøtten intakt.

Høyre fikk det de aller mest ønsker seg: Enda ett år i regjering. Dette er også forklaringen på at ukesvis med forhandlinger mellom regjeringspartiene og Frp ender med at oljekrana nok en gang åpnes for å løse en budsjettforhandling, framfor å prioritere.

Dette er Erna Solbergs metode.

En regjering som er tom for ideer, og som har mer enn nok med å løse egne samlivsproblemer, har valgt å styre på denne måten. Denne formen for regjeringsslitasje illustrerer imidlertid noe mer alvorlig. Erna Solberg vet godt at både jobben hennes og regjeringen hun leder, er avhengig av at Frp er fornøyde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.