KOMMENTARER

Ernas prosjekt er dødt

Siv Jensen ble lei, og trakk seg. Nå ser Erna Solberg også litt lei ut. Hvem blir i så fall hennes etterfølger som Høyre-leder?

LEI?: Statsminister og partileder i Høyre, Erna Solberg, etter talen til sentralstyret i Høyres hus i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LEI?: Statsminister og partileder i Høyre, Erna Solberg, etter talen til sentralstyret i Høyres hus i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var en ting som slo meg da Erna Solberg måtte svare for smittevernbruddet forrige uke på direkten i NRKs «Debatten»: Dette er første gang statsminister Solberg har vært ute på virkelig dypt vann for en feil hun selv har begått. Det har vært massevis av tabber og overtramp Solberg har måttet håndtere de siste sju og et halvt årene, men de har hatt sitt utspring i kollegers handlinger - ikke hennes egne.

Geilo-saken likner altså ikke henne. Bevisstløsheten rundt smittevernregler i forbindelse med 60-årsdagen kan tyde på at Erna Solberg begynner å bli litt lei. Det er egentlig ikke så rart. Hennes politiske prosjekt er så å si dødt.

Erna Solberg har vært en svært vellykket statsminister for Høyre, og både hun og partiet står fortsatt høyt i kurs hos velgerne. Det vil vise seg i hvilken grad Geilo-saken vil ramme populariteten, men hovedbildet av en sterk Høyre-statsminister vil trolig holde seg.

Rammen rundt begynner likevel å råtne.

Venstre og KrF ligger stadig under sperregrensen. Den aller største hodepinen er likevel forholdet til Frp. Da Siv Jensen & co gikk ut av regjering i januar i fjor var det mulig å se for seg at partiet ville styrke seg, markere passelig avstand til regjeringen - men samtidig være en naturlig partner etter et godt valg nå til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer