DEBATT

Norge og Europa

Et EØS-kritisk flertall i emning

Nei, Mellem, EØS-debatten er så visst ikke over og med et sterkt Rødt ligger heller ikke EØS-avtalen fast etter valget.

VOKSER: Mellem tar feil om det norske folk, hvor et voksende antall ser at EØS-avtalen flytter styring vekk fra folkevalgte og over til makteliten i EU, skriver Bjørnar Moxnes. Foto: NTB
VOKSER: Mellem tar feil om det norske folk, hvor et voksende antall ser at EØS-avtalen flytter styring vekk fra folkevalgte og over til makteliten i EU, skriver Bjørnar Moxnes. Foto: NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Takk til Europabevegelsen for det mislykkede forsøket på å avlyse debatten om EØS-avtalen. Mellem tar feil om det norske folk, hvor et voksende antall ser at EØS-avtalen flytter styring vekk fra folkevalgte og over til makteliten i EU.

Rødt vil erstatte dagens EØS-avtale med en balansert handelsavtale som gjenreiser Norges nasjonale suverenitet, og det alternativet har ikke velgerne fått seg presentert i noen meningsmåling. Men de skal få svare på det i valget til høsten, og da kan det for første gang bli et EØS-kritisk flertall i Stortinget.

Rødt vil bruke dette flertallet til noe mer enn å utrede alternativer. Vi vil reversere udemokratiske EU-regler som går foran norske tariffavtaler og arbeidslivslover, og direktiver som ACER og Jernbanepakke 4.

To grizzlybjørner klinket mot hverandre, og noen fikk det på film! Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Til dette vil sikkert Mellem si at det går ikke an å si opp direktiver slik, og sannheten er at det vet vi ikke enda. Det er fordi ingen av partiene på Stortinget, heller ikke de partiene som snakker mest om det såkalte handlingsrommet, noen gang har prøvd.

Så, nei, Mellem, EØS-debatten er så visst ikke over og med et sterkt Rødt ligger heller ikke EØS-avtalen fast etter valget.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer