DEBATT

Norge og Europa

Et EØS-kritisk flertall i emning

Nei, Mellem, EØS-debatten er så visst ikke over og med et sterkt Rødt ligger heller ikke EØS-avtalen fast etter valget.

VOKSER: Mellem tar feil om det norske folk, hvor et voksende antall ser at EØS-avtalen flytter styring vekk fra folkevalgte og over til makteliten i EU, skriver Bjørnar Moxnes. Foto: NTB
VOKSER: Mellem tar feil om det norske folk, hvor et voksende antall ser at EØS-avtalen flytter styring vekk fra folkevalgte og over til makteliten i EU, skriver Bjørnar Moxnes. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Takk til Europabevegelsen for det mislykkede forsøket på å avlyse debatten om EØS-avtalen. Mellem tar feil om det norske folk, hvor et voksende antall ser at EØS-avtalen flytter styring vekk fra folkevalgte og over til makteliten i EU.

Rødt vil erstatte dagens EØS-avtale med en balansert handelsavtale som gjenreiser Norges nasjonale suverenitet, og det alternativet har ikke velgerne fått seg presentert i noen meningsmåling. Men de skal få svare på det i valget til høsten, og da kan det for første gang bli et EØS-kritisk flertall i Stortinget.

Rødt vil bruke dette flertallet til noe mer enn å utrede alternativer. Vi vil reversere udemokratiske EU-regler som går foran norske tariffavtaler og arbeidslivslover, og direktiver som ACER og Jernbanepakke 4.

Til dette vil sikkert Mellem si at det går ikke an å si opp direktiver slik, og sannheten er at det vet vi ikke enda. Det er fordi ingen av partiene på Stortinget, heller ikke de partiene som snakker mest om det såkalte handlingsrommet, noen gang har prøvd.

Så, nei, Mellem, EØS-debatten er så visst ikke over og med et sterkt Rødt ligger heller ikke EØS-avtalen fast etter valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer