DEBATT

Ullevål, Gaustad og Aker sykehus

Et godt sykehustilbud i Oslo

Jan Bøhler stilte oss seks spørsmål om sykehusutbyggingen i Oslo. Her er våre svar.

OPPDRAGET: Vi forholder oss til oppdraget som er gitt av Storting og regjering: Å bygge en regional sikkerhetsavdeling på Ila, å bygge et moderne kreftsykehus på Radiumhospitalet, å samle regionsfunksjoner og lokalsykehustilbud på Rikshospitalet (bildet), og å etablere et storbysykehus på Aker, i tilknytning til ny storbylegevakt, skriver innsenderne. Illustrasjon: Ratio/AR KITEMA
OPPDRAGET: Vi forholder oss til oppdraget som er gitt av Storting og regjering: Å bygge en regional sikkerhetsavdeling på Ila, å bygge et moderne kreftsykehus på Radiumhospitalet, å samle regionsfunksjoner og lokalsykehustilbud på Rikshospitalet (bildet), og å etablere et storbysykehus på Aker, i tilknytning til ny storbylegevakt, skriver innsenderne. Illustrasjon: Ratio/AR KITEMA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi har et felles mål om gode sykehusløsninger for Groruddalen, resten av Oslo og pasienter ellers i landet som får behandling ved Oslo universitetssykehus.

Når nye sykehus skal planlegges og bygges må beslutninger være basert på framskrivinger av pasientgrunnlaget, utviklingen i teknologi, fag og samfunn, og tilgangen på personell- og ressurser. Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Sp) stiller i Dagbladet 8. januar sju spørsmål rundt sykehusplanene i Oslo. Vi vil kommentere disse i det følgende:

Vil det være tilstrekkelig sengekapasitet for psykisk helsevern og rusbehandling på Nye Aker?

Svar: For å være trygg på at kapasiteten er tilstrekkelig er det gjort en ekstra kvalitetssikring av antall senger og annet areal innen psykisk helsevern og rusbehandling i Nye Oslo universitetssykehus (OUS). Det blir en økning fra dagens 359 senger til 426 senger i 2035.

Vi planlegger også for vekst innen psykisk helsevern og rusbehandling gjennom teambaserte tjenester utenfor sykehusene, polikliniske tilbud og digitale behandlingsformer. Vi arbeider med utbyggingen av regional sikkerhetsavdeling på Ila og lokal sikkerhetsavdeling, og disse sengeplassene kommer i tillegg til de som skal etableres på Nye Aker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer