DEBATT

Ny klimamelding

Et historisk taktskifte

Det haster nå. Kloden har ikke tid til at vi skyver ansvaret fra oss og tiltakene foran oss. Regjeringens tiltak er et historisk taktskifte i norsk klimapolitikk.

URETTFERDIG: Vi vet at klimaendringene rammer de som har minst, aller hardest, selv om vi som har mest står for de største utslippene. Det er rett og slett veldig urettferdig, skriver familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Regjeringen la fram stortingsmeldingen «Klimaplan for 2021-2030» 8. januar. Foto: Berit Roald / NTB
URETTFERDIG: Vi vet at klimaendringene rammer de som har minst, aller hardest, selv om vi som har mest står for de største utslippene. Det er rett og slett veldig urettferdig, skriver familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Regjeringen la fram stortingsmeldingen «Klimaplan for 2021-2030» 8. januar. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Klimaendringene er vår tids største krise, og å jobbe mot klimaendringene har over lang tid vært en viktig prioritering. Under denne regjeringen har utslippene gått ned.

Nå legger regjeringen frem en klimamelding som forplikter oss til en ytterligere intensivering av kampen mot klimaendringene. Det er bra, det er avgjørende. Vi har et ansvar for hverandre, for verdens fattigste og for fremtidens generasjoner. Klimaplanen bidrar til en rettferdig omstilling, og jeg er glad for at Norge nå tar sin del av ansvaret.

Regjeringens klimamelding legger opp til et taktskifte i norsk klimapolitikk. De siste årene har klimautslippene gått ned, det er et resultat av et veldig viktig arbeid. Men dessverre går det ikke fort nok. Derfor er denne planen som kommer nå, så viktig. Skal Norge og verden nå målene under Parisavtalen, krever det omstilling.

Norge, som et av verdens rikeste land, har et stort ansvar for å bidra til å kutte utslippene av klimagasser. Vi vet at klimaendringene rammer de som har minst, aller hardest, selv om det er vi som har mest som står for de største utslippene. Det er rett og slett veldig urettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer