KOMMENTARER

Stormingen av Kongressen

Et snev av realisme i Trumps bunker

Donald Trump måtte kappe hånda av sine kjernetilhengere. Men dobbeltmoral er likevel ikke dobbelt så bra som vanlig moral, skriver Morten Strand.

SOM KUPPMAKER: Donald Trump som revolusjonær onsdag denne uka. Foto: AP / NTB
SOM KUPPMAKER: Donald Trump som revolusjonær onsdag denne uka. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Et snev av realisme har sneket seg inn i Donald Trumps bunker, der han har forskanset seg med sine konspirasjonsteorier og andre vanskelige tanker. Men avholdsmannen fikk et glimt av edrulighet natt til fredag norsk tid da han ble tvunget til å fordømme sine tilhengere som stormet og vandaliserte Kongressen onsdag. La oss alle håpe at Trump klarer å holde seg nogen lunde edru helt til 20. januar.

Det skulle gå mer enn 24 timer fra Trumps tilhengere vandaliserte kongressen, til Trump gjorde det selvsagte, og klatret ned fra sin høye hest. I en post på Twitter sier presidenten at han tar avstand fra dem som tok seg inn i Kongressen og forårsaket fem menneskers død, blant dem en politibetjent. Trump sa at en ny administrasjon vil ta over 20. januar, og lovte en sømløs maktoverføring. Og han sa at det nå var tid for å forene et splittet USA. Det er helt nye toner fra presidenten som onsdag oppildnet sine tilhengere før de gikk mot kongressen og skapte historie. Trump hadde i realiteten ikke noe annet valg enn å dreie om kursen 180 grader.

Om presidentens snuoperasjon er det flere ting å si. For det første så kom den minst 24 timer for seint. For det andre så oser presidentens nye ord av hykleri og dobbeltmoral. For det tredje så løy han igjen, da han sa at det var han som satte inn nasjonalgarden mot pøbelen. Og for det fjerde så stakes det nå ut en politisk kurs for Donald Trump i en tilværelse også utenfor Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer