DEBATT

Norge i Sikkerhetsrådet

Et spørsmål til utenriksministeren

Vi ber om en tett dialog hva angår forfølgelse av ulike minoriteter.

OPPFORDRING: - Vi oppfordrer norske utenriksmyndigheter til å sette arbeidet mot forfølgelse av religiøse og ikke-religiøse minoriteter høyt på agendaen, skriver innsenderne. Foto: Fredrik Hagen / NTB
OPPFORDRING: - Vi oppfordrer norske utenriksmyndigheter til å sette arbeidet mot forfølgelse av religiøse og ikke-religiøse minoriteter høyt på agendaen, skriver innsenderne. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi skriver som representanter for tros- og livssynssamfunn, humanitære- og menneskerettighetsorganisasjoner og akademiske institusjoner. Vi representerer troende fra ulike trosretninger, ateister og agnostikere. Sammen ønsker vi å uttrykke en sterk felles bekymring og oppfordrer norske utenriksmyndigheter til å sette arbeidet mot forfølgelse av religiøse og ikke-religiøse minoriteter høyt på agendaen.

Norges plass i FNs sikkerhetsråd gir Norge muligheter til å påvirke innretningen av både nye og eksisterende fredsbevarende og humanitære operasjoner i FN-regi. Sivilsamfunnsorganisasjoner kan spille en uvurderlig rolle i å drive frem inkluderende fredprosesser og forankre dem i befolkningen. Vårt arbeid er med på å dempe konfliktnivå og legge til rette for forsoning og fredelig sameksistens mellom folkegrupper i konfliktområder. Vi ber derfor om en tett dialog hva angår forfølgelse av ulike minoriteter.

Det er de seneste tiårene gjort ny forskning på feltet som viser at undertrykkelse og diskriminering av tros- og livssynsminoriteter er en av mekanismene som bidrar til økt sosial spenning og konflikt. Stater som vektlegger upartisk respekt for, og fredelig sameksistens mellom, ulike tros og livssynsgrupperinger, høster redusert konfliktnivå, større sosial stabilitet og endog økonomisk fremgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer