DEBATT

Human Rights Service

Et svik mot terrorofre

I over sju år har vi hatt en regjering som har vært en aktiv pådriver i å normalisere hat og rasisme. Det er livsfarlig.

ET SVIK: Å bruke skattebetalernes penger til å finansiere et talerør for ytre høyre er en kamel jeg vet MDG aldri ville svelget. For Høyre, Venstre og KrF er derimot makt blitt viktigere enn menneskeverdet, skriver Miriam Einangshaug. Foto: Tore Sinding Bekkedal
ET SVIK: Å bruke skattebetalernes penger til å finansiere et talerør for ytre høyre er en kamel jeg vet MDG aldri ville svelget. For Høyre, Venstre og KrF er derimot makt blitt viktigere enn menneskeverdet, skriver Miriam Einangshaug. Foto: Tore Sinding Bekkedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens forslag til statsbudsjett er nok et svik mot alle oss som har kjent terroren på kroppen de siste åra. Ved å bevilge penger til den rasistiske og konspiratoriske bloggen Human Rights Service, bidrar regjeringen nok en gang til å finansiere aktivitet på ytre høyre.

Handlingsplanen mot muslimhets som regjeringen stolt viste fram, er ikke verdt papiret den er skrevet på.

På under ti år har vi opplevd to høyreekstreme terrorangrep. 78 mennesker har mistet livet til hat og konspirasjonsteorier. PST melder om økt aktivitet på ytre høyre. Det er blitt farligere å engasjere seg i innvandringsspørsmål. Høyreekstremismen vokser i hele Europa.

Vi står midt i en verdensomspennende pandemi som har store konsekvenser for økonomien. Likevel ønsker regjeringen å videreføre støtten til en av landets største formidlere av ideologi på ytre høyre.

Ifølge regjeringen skal støtten til Human Rights Service medvirke i å fremme kunnskap om innvandring og integrering i befolkningen. Den samme bloggen som tidligere har oppfordret sine lesere til å ta bilder av muslimer for å “dokumentere den kulturelle revolusjonen”, og kalt Islam for en totalitær ideologi skal altså fungere som en kunnskapsformidler. Det er absurd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer