Ettermæle-driften

Sexlysten svekkes kanskje med åra, men trangen til en bauta øker med alderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET FØRSTE den nye NRK-sjefen må gjøre etter at Einar Førde har forlatt kontoret, er å støvsuge - under teppet. Haugen av konflikter som er feid innunder teppekanten, er betydelig. Der ligger de musestille, mens Einar Førde er i gang med sin storstilte ettermælebygging. Da han forrige torsdag så tilbake på sine 12 år som kringkastingssjef, måtte han egentlig bare si seg dypt imponert. Nå gjenstår arbeidet med å få nedfelt denne dommen over hans tid i Det hvite hus: en barsk sognamann som tok alle konflikter på strak arm.

Anledningene vil bli mange. Norsk offentlighet er sjenerøs med den som vil være sin egen spin-doctor. I tale etter tale kan han selv få framstå som en fryktløs murbrekker. Seinere vil så det endelige attesterte ettermælet foreligge i form av en selvbiografi.

En annen gråhåret eldre statsmann er bekymret for sitt rykte - med god grunn.

I et av de korte intervjuene Bill Clinton rakk på Løvebakken, sa han at den viktigste oppgaven nå er å fullføre det arbeidet han begynte på som president. Lysten på et akseptabelt ettermæle er stor, særlig for en som risikerer bare å bli husket for sigarer, sex og saksofon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer