Europa fortsatt populært

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAGBLADETS

utdanningsbilag den 18. august kan vi lese at norske studenter «snur ryggen til Europa», til fordel for studier i andre verdensdeler.

Dette er en skjev framstilling av situasjonen ved Universitetet i Bergen (UiB). Tallet på UiB-studenter i utlandet er fordoblet fra 2001 til i år. En vesentlig del av økningen består av studenter som velger ikke-europeiske studiemål, men samtidig er en negativ europeisk trend snudd.

Mens vi på slutten av 90-tallet så en nedgang i søkere til ERASMUS-programmet, velger nå flere studenter å reise til Europa. Bedre tilrettelegging, nye utvekslingsavtaler og aktiv fokusering på fordelene med å reise ut har gitt gode resultater ved UiB, også når det gjelder ERASMUS.

Studenter som benytter seg av våre ERASMUS-avtaler får glede av friplasser, gode stipender og etablerte faglige kontakter.

Dette er vi sikre på vil bidra til en ytterligere økning i årene som kommer. Flere og flere studenter ser at et tilrettelagt utvekslingsopphold vil styrke utdanningen deres.

Satsingen på slike studietilbud i utlandet er en sentral del av UiBs oppfølging av Kvalitetsreformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer