Europa fortsatt populært

I DAGBLADETS

utdanningsbilag den 18. august kan vi lese at norske studenter «snur ryggen til Europa», til fordel for studier i andre verdensdeler.

Dette er en skjev framstilling av situasjonen ved Universitetet i Bergen (UiB). Tallet på UiB-studenter i utlandet er fordoblet fra 2001 til i år. En vesentlig del av økningen består av studenter som velger ikke-europeiske studiemål, men samtidig er en negativ europeisk trend snudd.

Mens vi på slutten av 90-tallet så en nedgang i søkere til ERASMUS-programmet, velger nå flere studenter å reise til Europa. Bedre tilrettelegging, nye utvekslingsavtaler og aktiv fokusering på fordelene med å reise ut har gitt gode resultater ved UiB, også når det gjelder ERASMUS.

Studenter som benytter seg av våre ERASMUS-avtaler får glede av friplasser, gode stipender og etablerte faglige kontakter.

Dette er vi sikre på vil bidra til en ytterligere økning i årene som kommer. Flere og flere studenter ser at et tilrettelagt utvekslingsopphold vil styrke utdanningen deres.

Satsingen på slike studietilbud i utlandet er en sentral del av UiBs oppfølging av Kvalitetsreformen.

annonse

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.