DEBATT

Trump og sosiale medier

Facebook dreper ytringsfriheten

Verdens største og rikeste selskaper utøver nå maktmisbruk mot folkets rett til å høre alles meninger i USA.

- Verdens største og rikeste selskaper utøver nå maktmisbruk mot folkets rett til å høre alles meninger i USA, skriver innsenderen. Foto: AP / Evan Vucci / NTB
- Verdens største og rikeste selskaper utøver nå maktmisbruk mot folkets rett til å høre alles meninger i USA, skriver innsenderen. Foto: AP / Evan Vucci / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Facebook, Twitter, Google og Amazon dreper nå ytringsfriheten over hele verden. Tidligere har de innført kritikkverdige innskrenkninger. I USA herjer nå virkelig meningsdiktaturet. De rike oligarkene har nå avskaffet ytringsfriheten for dem de selv ikke liker. Ved maktmisbruk som savner sidestykke. Makt korrumperer. Absolutt makt korrumperer absolutt.

Selvsagt har vi alle rett til ytringsfrihet i politiske spørsmål. Også Trump og de som kritiserer ham. Men nå svikter alle i Norge som burde heise pennen og fanen for alles ytringsfrihet. Også for politikere som Trump.

Verdens største og rikeste selskaper utøver nå maktmisbruk mot folkets rett til å høre alles meninger i USA. Ytringsfriheten beskytter nemlig ikke bare ytringer, men også like mye retten til å motta dem. I strid med dette slettet Twitter nylig Trumps tilgang til 88 millioner følgere. Sensurdiktaturet er nå innført i De forente stater og dermed resten av verden. Det siste er at Facebook har besluttet å sensurere bort all bruk av Trump-slagordet «Stop the steal» (av Trumps påståtte valgseier) på alle sine sider. Trump er helt slettet hos Snapchat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer