DEBATT

Rusreformen

Fakta, ikke følelser, Melby

Faktum er og forblir at kunnskapsgrunnlaget for rusreformen er svært omstridt.

OMSTRIDT: Det er et faktum at det ikke er bred støtte for rusreformen, på tross av at Melby kan ramse opp noen aktører som støtter den, skriver Kjersti Toppe (Sp). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OMSTRIDT: Det er et faktum at det ikke er bred støtte for rusreformen, på tross av at Melby kan ramse opp noen aktører som støtter den, skriver Kjersti Toppe (Sp). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Følelser er ikke fakta», skriver Venstre-leder Guri Melby i et svar (10. mars) på min kritikk av regjeringens foreslåtte rusreform. Da skal jeg holde meg til fakta.

Det er et faktum at det ikke er bred støtte for rusreformen, på tross av at Melby kan ramse opp noen aktører som støtter den. Det er interessant at hun nevner Riksadvokaten, når nær samtlige andre offentlige instanser i justissektoren advarer om at forslaget vil vanskeliggjøre både rusforebygging og avdekking av salg og innførsel. Det er interessant at hun nevner Kirkens Bymisjon, når høringen nettopp viser at det er svært delte meninger om reformen blant de ideelle aktørene på rusfeltet.

Det er også interessant at hun nevner Sykepleierforbundet når forbundets egen gruppe for helsesykepleiere, som jobber med forebygging blant ungdom, har advart om at reformforslaget vil gjøre dette arbeidet vanskeligere.

Det er interessant at verken Legeforeningen eller Fagforbundet nevnes i Melbys oppramsing, fordi det viser at generell avkriminalisering ikke har noen bred støtte blant helsepersonellet som behandler ruslidelser. I den generelle befolkningen er det bare 22 prosent som støtter reformforslaget (Klassekampen, 4. mars).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer