KOMMENTARER

Kjell Ingolf Ropstad:

Fallet

Ropstad har mistet alt han har kjempet for. Nå starter kampen om KrF på nytt.

FELT AV EGEN GRÅDIGHET: Nå skal Stortinget rydde i ordningen med pendlerboliger. Ryddejobben i KrF blir langt vanskeligere, skriver Martine Aurdal. Foto: Annika Byrde / NTB
FELT AV EGEN GRÅDIGHET: Nå skal Stortinget rydde i ordningen med pendlerboliger. Ryddejobben i KrF blir langt vanskeligere, skriver Martine Aurdal. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det gjorde inntrykk å se smerten i Kjell Ingolf Ropstads ansikt på pressekonferansen lørdag. Jeg håper han får vafler og trøst hos sine nærmeste nå. På pressekonferansen framsto han som en oppriktig angrende synder og svarte ydmykt på alle spørsmål. Men avgangen var uunngåelig.

Ropstad gjorde det eneste riktige ved å trekke seg både som statsråd og KrF-leder. Videre etterforskning vil vise om hans kreative skatteplanlegging er straffbar eller ikke. Den er uansett politisk uholdbar. Du kan ikke snyte på skatten og samtidig ha ansvar for statsbudsjettet. Det er så opplagt at Ropstad burde gått av tidligere.

Krisehåndteringens regel nummer én er å legge alle kort på bordet og unnskylde alt med det samme. Ropstad har gjort alt annet enn dette, og dermed latt seg drive fra skanse til skanse. Først avslørte Aftenposten at Ropstad i ti år hadde fått gratis pendlerbolig fordi han var folkeregistrert på gutterommet hjemme hos foreldrene. Det var flaut for familiefaren som i mange av disse åra har eid og leid ut bolig i Oslo-området. Ropstad bedyret at han ikke hadde forsøkt å utnytte systemet, men ville heller ikke betale noe tilbake. Han mente nemlig at han ikke hadde brutt noen regler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer