DEBATT

Psykiatrisk hjelp

Får heller drikke bort sorgen

En flaske vin skal bli 5,75 kroner billigere. Vi kunne heller brukt pengene på å få ventetiden ned i psykiatrien. Men kanskje vi nå trenger avgiftskuttet? I stedet for å ta tak i problemene våre, og betale 1250 kroner timen hos private psykiatere, får vi heller drikke bort våre sorger.

VENTETID: Det knuste mitt sosialdemokratiske hjerte da jeg fikk beskjed om å gå til en helprivat psykolog, fordi jeg der kunne få time raskt. Avtalepsykologene har 1-2 års ventetid, det trengs åpenbart flere behandlere, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock/NTB
VENTETID: Det knuste mitt sosialdemokratiske hjerte da jeg fikk beskjed om å gå til en helprivat psykolog, fordi jeg der kunne få time raskt. Avtalepsykologene har 1-2 års ventetid, det trengs åpenbart flere behandlere, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Du trenger mer behandling, men du er for frisk til å få behandling i spesialisthelsetjenesten, du fungerer i hverdagen», avsluttet den sympatiske og dyktige psykologen timen med.

Marerittene om en bevæpnet mann i politiuniform som skyter rundt seg var ikke like påtrengende. Marerittene om skyting som aldri stopper. Å være fanget, å aldri komme seg av den øya. Drømmene om den jævla øya.

Bildet som har brent seg for alltid inn på netthinna, er ikke like påtrengende. Bildet av jenta som løper under oss i vannkanten. Et høyt smell høres. Jenta faller og klamrer seg til en stein. Hun skriker. Jeg føler jeg må gjøre noe for å hjelpe, men kan ikke fordi da vil mannen i politiuniformen se meg.

Maktesløsheten. Det blir stille. Ett ladegrep. 1 skudd, 2 skudd, 3 skudd. Etter det 4 skuddet skriker ikke jenta mer. Hun klamrer seg ikke til steinen. Vannet rundt henne er blitt rødt. Hun er død. Brennmerket i minnet for alltid.

Stress. Hodepine. Dårlig søvn. Angst. Panikk. Problemer med å gå ute blant folk. Slik kan kroppen reagere i perioder. Den er tilbake til 22. juli, i beredskap. Det varer noen dager, kalles posttraumatisk stresslidelse og utløses av triggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer