DEBATT

Smittevernbrudd og permitteringer

Får uholdbare konsekvenser for noen

Hvor stor forskjell skal vi la det være på konsekvensene av smittevernbrudd for Erna og flyktninger med oppholdstillatelse?

SMITTEVERNBRUDD: Hvor stor forskjell skal vi la det være på konsekvensene av smittevernbrudd for Erna Solberg og flyktninger med oppholdstillatelse, spør innsenderen. Bildet: Hallingstuene, Geilo, der statsministerens 60-årsdag ble markert. Foto: Preben Ørpetveit Solberg / Hallingdølen / NTB
SMITTEVERNBRUDD: Hvor stor forskjell skal vi la det være på konsekvensene av smittevernbrudd for Erna Solberg og flyktninger med oppholdstillatelse, spør innsenderen. Bildet: Hallingstuene, Geilo, der statsministerens 60-årsdag ble markert. Foto: Preben Ørpetveit Solberg / Hallingdølen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

At pandemien rammer skeivt er velkjent. Men hvor skeivt og urettferdig vi lar den ramme er et politisk valg. Hvor stor forskjell skal vi la det være på konsekvensene av smittevernbrudd for Erna og flyktninger med oppholdstillatelse? Skal konsekvensen av å bli permittert fra jobb virkelig være at du ikke får gjenforenes med barn og ektefelle?

I jobben min er jeg vant til å se konsekvensene av at retten rammer ulikt. Jeg er vant til at stadig nye krav til permanent oppholdstillatelse gjør at det er de mest ressurssterke flyktningene som kan føle ekte trygghet og tilhørighet til Norge.

Jeg er vant til at å ha gitt uriktige eller mangelfulle opplysninger når en kom til Norge for 20 år siden gjør at du mister statsborgerskap og kanskje også oppholdstillatelse.

Jeg er vant til at flyktninger jobber fulltid ved siden av introduksjonsprogram for å oppfylle kravene til inntekt for å hente familien sin fra en flyktningleir.

Jeg er vant til at politikerne snakker om viktigheten av integrering.

Jeg er derfor også vant til å se konsekvensen av politikken: Når det stilles så tøffe krav til familieinnvandring og permanent opphold, går flyktninger heller ut i ufaglærte stillinger med lav lønn og dårlige arbeidsforhold enn å lære norsk og få anerkjent kvalifikasjonene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer