DEBATT

Europa og USA

Farer med skremselspropaganda

Vi trenger en faktabasert samfunnsdebatt som tar globale utviklingstrekk på alvor og som gir rom ulike analyser og konklusjoner. Da må man oppmuntre, ikke stemple.

I MIN VERDEN: Ikke vet jeg på hvilket grunnlag Fredrik Mellem utnevner seg til talsperson for de rasjonelle, men i min verden skapes rasjonalitet gjennom kunnskap og refleksjon, skriver Christian Tybring-Gjedde. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
I MIN VERDEN: Ikke vet jeg på hvilket grunnlag Fredrik Mellem utnevner seg til talsperson for de rasjonelle, men i min verden skapes rasjonalitet gjennom kunnskap og refleksjon, skriver Christian Tybring-Gjedde. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 22. november forsøker generalsekretær i Europabevegelsen, Fredrik Mellem, å gjøre seg relevant i den politiske debatten. Det er krevende når hans budskap ikke inneholder et snev av nytenkning eller intellektuell analyse. Når man ikke har noe å bidra med er det selvsagt en mulighet å la være å skrive, men man kan også velge den mer populistiske varianten å stemple andre. Jo kraftigere språk, jo bedre.

I dette tilfellet er, ifølge Mellem, de synspunkter jeg og andre fremmer, både skremmende og farlige. Som flere andre evner han ikke å gå inn i de komplekse årsaksforholdene for politisk uenighet. Han er ingen alternativ eller utfyllende røst. Han er parkert fullstendig ukontroversielt i midten. Der hvor alle nikker samtykkende til hverandre. En trygg plattform som åpner alle dører man trenger for å sikre sin plass innenfor. Han risikerer absolutt ingenting.

Når man vet at de akademiske nikkedukkene står ved hans side, da kan han sette i gang med sine konspirasjoner om alle som har alternative tanker på hvordan politiske utfordringer best kan løses. Og han forsyner seg grovt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer