Farge-TV før og nå

Robottjeneren lar vente på seg. Medmenneskeligheten lar vente på seg. Framtida må skjerpe seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MOREN MIN viste meg nylig en gulnet utgave av lokalavisa fra en gang tidlig på syttitallet. På side åtte var et bilde av broren min og meg sammen med tretti andre lilleputtspillere på rådhuset i Molde. Vi sto samlet rundt generalsekretær «Nikken» Johannessen og stirret inn i kameralinsa med uforfalsket framtidsoptimisme. Og hvorfor ikke? Vi hadde triksa fem ganger og greid bronseballen, for ville svingende. Jeg bladde videre. Smilte da jeg leste et leserinnlegg som støttet Venstres programfestede standpunkt mot farge-TV fordi innsenderen mente det ga et for realistisk bilde av virkeligheten. Jeg bladde tilbake til side åtte. Jeg så på tretti framtidsopprømte tiåringer, pekte nåtidstilfreds på mutters mikrobølgeovn og begynte:

«Tenk, mamma, hvem hadde den gang forestilt seg at vi på tre minutter skulle kunne lage mat og...» Jeg holdt inne. For hvordan var det vi egentlig hadde forestilt oss livene våre i år 2001?

JO, VI HADDE forestilt oss at vi skulle spise syntetisk mat, tabletter med kylling- eller fårikålsmak, gjøre unna måltidet på ti sekunder, før vi skiftet om til et annet sett sølvglinsende, ettersittende klær og satte oss i fatter'ns nye svevebil for å dra og se på en kamp i en eller annen hyperteknologisk, kul idrett som ikke var funnet opp enda. Sannheten er at mine nye klær til forveksling likner slengbuksa og den høyhalsede genseren på bildet, at naboens nye Audi likner på bilene i Donald på sekstitallet og at når det gjelder idrett vet linjemannen fremdeles ikke om det er offside og den kuleste nyvinningen er å stå på én i stedet for to ski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer