KOMMENTARER

Premier League

Farvel, Viaplay

749 kroner i måneden for et dårlig produkt og John Arne Riise i studio? Nei, takk.

FOR DYRT OG DÅRLIG: Viaplay har økt prisen på å se Premier League, og det tas ikke godt imot blant fotballglade nordmenn. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FOR DYRT OG DÅRLIG: Viaplay har økt prisen på å se Premier League, og det tas ikke godt imot blant fotballglade nordmenn. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Ferdig. Abonnementet ditt er sagt opp.»

Fredag den 13. januar bestemte Viaplay seg for å sette en støkk i fotballglade nordmenn. Prisen for totalpakken som gir tilgang til Premier League øker nemlig med 100 kroner i måneden – fra 649 kroner til 749 kroner. Midt i en sesong.

Dermed koster det meg rett under 9000 kroner å være abonnent gjennom et helt år. Det er nesten som om man står i fare for å havne på Luksusfellen ved å følge med på den engelske toppserien. Da takker jeg heller for meg. Hvis Viaplay vil ha meg tilbake må prisen ned.

Det kostet litt for mye i utgangspunktet, men fristelsen av å se Arsenal under ledelse av Martin Ødegaard løfte sitt første ligatrofe på 19 år ble rett og slett for stor.

Kvaliteten på sendingene har derimot vært ganske dårlig. Tekniske feil, dårlig lyd og til tider svarte skjermer under avgjørende kamp-øyeblikk er ikke akkurat verdt pengene man betaler.

John Arne Riise og Eirik Bakke som gjester det som ser ut som et hjemmesnekret studio øker helle ikke betalingsviljen nevneverdig.

Nei, med denne prisøkningen får jeg finne en annen løsning. Det ser det ut som mange andre også vil gjøre.

Supporterunionen for britisk fotball har på vegne av sine 130 000 medlemmer sendt et åpent brev til Viaplay og bedt om en forklaring på den skyhøye prisen. Unionen mener mange nå vil velge bort Viaplay til fordel for en lokal pub. La oss håpe det.

Selv om Norge er et rikt land er prisene for å se fotball uforholdsmessig høye. I hvert fall om du sammenlikner oss med landene rundt.

I Nederland koster det bare 150 kroner i måneden å se Premier League på TV. Blant de nordiske landene er Norge desidert dyrest. Våre naboer i Sverige betaler 522 kroner i måneden, men der kan du til gjengjeld dele regningen med noen fordi du kan strømme på to enheter samtidig. Det kan du ikke i Norge.

Du får heller ikke valget om å bare abonnere på fotball, eller bare Premier League. Alt annet av TV-serier, filmer og sport må være med på kjøpet.

Hvis jeg hadde bodd i Bergen ville pengene i stedet gått til sesongkort på Brann Stadion. Nå blir det mer tid på pub for mitt vedkommende. Jeg håper det blir flere Arsenal-supportere å se der framover.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer