DEBATT

Barnefattigdom:

Fasiten etter åtte år

Høyreregjeringen har ikke prioritert å bekjempe ulikhetene. De har prioritert å legge til rette for å øke dem.

MER FATTIGDOM: Under Erna Solberg har tallet på barn i fattige familier økt, og over 115 000 barn vokser nå opp i fattigdom. Ernas forslag vil ikke nå ut til en brøkdel av dem, skriver artikkelforfatteren. Her fra første skoledag på Lakkegata skole i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MER FATTIGDOM: Under Erna Solberg har tallet på barn i fattige familier økt, og over 115 000 barn vokser nå opp i fattigdom. Ernas forslag vil ikke nå ut til en brøkdel av dem, skriver artikkelforfatteren. Her fra første skoledag på Lakkegata skole i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Elleve dager før valget presenterte Erna Solberg et knippe nye valgløfter til norske småbarnsfamilier. Hun lover blant annet at hvis du har tre barn barnehagen, så skal du få den tredje barnehageplassen gratis. 3 for 2. Det høres jo ut som et knalltilbud! Ifølge departementet koster dette 48 millioner kroner. 48 millioner gir ca. 386 barnehageplasser.

Vi snakker altså om 386 barn. Under Erna har tallet på barn i fattige familier økt, og over 115 000 barn vokser nå opp i fattigdom. Ernas forslag vil ikke nå ut til en brøkdel av dem. Det Høyre nå presenterer er et bitte lite plaster på såret til småbarnsfamilier.

Og ikke nødvendigvis de med lite å leve for. Skal vi lykkes med å snu utviklingen, trengs det kraftfulle grep. Det hjelper ikke med et lite plaster på kneet hvis problemet er at du ikke har råd til å betale strømregningen eller kjøpe skikkelig mat. SV vil få ned ulikhetene.

Vi vil øke skattene for de rikeste, reversere de usosiale kuttene, reformere boligpolitikken og sørge for et rettferdig grønt skifte med arbeid til alle. Vi vil innføre gratis SFO, øke barnetrygden og redusere maksprisen i barnehagene for alle barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer