Sosiale forskjeller i valgkampen

Feil medisin

Strengere straffer er det politikerne griper til når de har mislyktes.

GJERRIG: FrP's toppkandidat i Oslo, Christian Tybring-Gjedde, vil ikke bruke mer penger på integrering i Groruddalen, men vil ha strengere straffer. Foto: Fredrik Hagen / NTB
GJERRIG: FrP's toppkandidat i Oslo, Christian Tybring-Gjedde, vil ikke bruke mer penger på integrering i Groruddalen, men vil ha strengere straffer. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Velgere landet rundt ble grundig lei av alt snakket om Groruddalen i siste stortingsvalg. Hva i all verden hadde en bydel i Oslo å gjøre i et nasjonalt valg? Velgerne får bare stålsette seg, for dalen øst i Oslo kommer til å bli en gjenganger i dette valget og, hvis Frp og Senterpartiets Jan Bøhler får det som de vil. Det handler selvfølgelig om innvandring.

Ingen av disse partiene har stor tillit blant Oslos innbyggere. Senterpartiets fremgang er riktignok også synlig i storbyen, mens Frp har hatt krisemålinger i hele vår. Likevel kjører Frp på med mer av den samme gamle oppskriften velgerne har avvist i valg etter valg. De kommer ikke til å lykkes denne gangen heller, simpelthen fordi politikken ikke gir svar på de utfordringene både Groruddalen og andre områder har når det gjelder integrering og utenforskap.

Både Frp og Senterpartiet er hellig overbevist om at strengere straffer og et tøffere politi er botemiddelet mot gjengkriminalitet og rekruttering blant unge. At Oslo Frp til og med foreslår å lovfeste klassejustis ved å «doble strafferammen for gjengmedlemmer og kriminalitet begått i geografiske områder», som i Groruddalen og Oslo sentrum, viser at forslagene ikke har rot i virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.