DEBATT

Utviklingshemmede og rettigheter:

Feilaktig aktivistretorikk

De grove anklagene fra Tom Tvedt kan ikke stå ubesvart.

ALLEREDE RATIFISERT: Et enstemmig Stortinget vedtok i 2013 å ratifisere FN-konvensjonen om rettigheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Norge er dermed allerede forpliktet til å følge og etterleve konvensjonen, skriver Silje Hjemdal.
ALLEREDE RATIFISERT: Et enstemmig Stortinget vedtok i 2013 å ratifisere FN-konvensjonen om rettigheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Norge er dermed allerede forpliktet til å følge og etterleve konvensjonen, skriver Silje Hjemdal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ap-politiker og nåværende leder i Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU), Tom Tvedt, har begynt valgkampen med sitt innlegg 17. august. Innlegget, som ser ut som det kunne ha vært skrevet fra NFUs nabokontorer på Youngstorget, beskylder Høyre og Frp for å ville behandle mennesker med nedsatt funksjonsevne som annenrangs borgere. Den type grove anklager kan ikke stå ubesvart.

Mennesker med funksjonsnedsettelser skal ha samme mulighet som andre til å nå sitt potensial og bli den beste versjonen av seg selv. Vi har alltid hatt et godt samarbeid med brukerorganisasjonene på dette feltet, og flere av våre gjennomslag skyldes at vi har lyttet til deres innspill på hvordan vi kan gjøre hverdagen for deres medlemmer bedre.

Jeg er stolt over at Frp i regjering endelig, etter en lang kamp sammen med støttespillere som NFU, fikk rettighetsfestet BPA-ordningen og fjernet den urimelige 67-årsgrensen for de som allerede har BPA. Men vi er absolutt ikke i mål, for tildeling av timer, brukermedvirkning og valgfrihet i kommunene varierer veldig mellom kommunene.

Vi innførte i regjering krav om at IKT-løsninger og læremidler i opplærings- og utdanningssektoren skulle være universelt utformet. De nye kravene til design skal gi skolebarn og studenter lik tilgang til læringsinnhold. Det vil hjelpe flere gjennom utdanningen og ut i arbeidslivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer