DEBATT

Sylvi Listhaug

Fenomenet «Sylvi», folkets kvinne

Sylvi Listhaug provoserer det politisk korrekte etablissementet. Det er opplagt kontroversielt. Men dette er også grunnen for at hun er høyt elsket av et stort antall mennesker over det ganske land.

HARD HUD: Mímir Kristjánsson foreslår at Sylvi Listhaug bør gå på kurs for å få seg hardere hud. Det er vel strengt tatt mange andre politikere som kunne trengt dette mer enn henne, skriver innsenderne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HARD HUD: Mímir Kristjánsson foreslår at Sylvi Listhaug bør gå på kurs for å få seg hardere hud. Det er vel strengt tatt mange andre politikere som kunne trengt dette mer enn henne, skriver innsenderne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Rødt-politiker Mímir Kristjánsson dedikerer en hel kronikk i Dagbladet på å analysere fenomenet Sylvi Listhaug. Hans konklusjon er at den påtroppende Frp-lederen er en «elitens kvinne» som løper ærend for landets rike.

Man må nok nesten være aktiv politiker i Rødt for å trekke en slik konklusjon. Kristjánsson ser på beleilig måte helt bort fra den avgjørende rollen Listhaug det siste året har spilt som Frps finanspolitiske talsmann med «vetorett» på vippen, som på vegne av vanlige arbeidstakere og bedrifter har tvunget fram en forlengelse av permitteringsordningene til 1. oktober, en forbedring og forlengelse av kompensasjonsordningene for selvstendig næringsdrivende, redningspakker for den kriserammede luftfarten, i tillegg til store summer til tiltak mot ensomhet for eldre og andre utsatte.

Sylvi Listhaug sier ting rett fram som ingen andre. Sylvi Listhaug har ikke berøringsangst. Sylvi blir stående fjellstøtt selv når det stormer som verst og andre viker av. Det er klart det provoserer det politisk korrekte etablissementet. Det er opplagt kontroversielt. Men dette er også grunnen for at hun er høyt elsket av et stort antall mennesker over det ganske land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer