Fint skal det være

Guttegjengen fra Tønsberg har blitt litt kontinentale i våre drikkevaner.

Den forrige typen til mora mi sa ikke mye, men én ting lærte han meg: «Når du er på fest og går fra øl til drinker, er det viktig at du ikke fortsetter å ta store ølslurker. Da blir du nemlig garantert dårlig.» Så forsvant han i en røyksky, og ikke mange uker seinere også ut av min mors vertikaldelte. Dette rådet har jeg fulgt i alle år, og jeg må si at det stort sett har gått greit med meg på fester og utesteder. Jeg har gitt rådet videre til kona, og jeg tar det for gitt at hun tar dette opp med sine barn.

  • Vi har egentlig et sunt forhold til alkohol, hele guttegjengen fra Tønsberg. De siste åra har det ikke blitt mange lørdagskvelder med sprekkeferdige ølposer og grusomme grisevitser. Vi har nemlig blitt kontinentale i våre drikkevaner, og treffes nå heller over en rolig pils på Oslos utesteder. Chrisser'n har blitt så kontinental at han har begynt å lese The Guardian. «Jeg leser kun The Guardian, jeg,» svarer han når jeg ber om noen synspunkter på ting jeg har skrevet i denne avisa. Dermed kan jeg trygt fortelle om endringene i Chrisser'ns drikkevaner etter at han for noen måneder siden fikk deltidsjobb på Vinmonopolet.
  • Chrisser'n har nemlig begynt å drikke hvitvin, og ikke hvilken som helst type hvitvin, heller. «Jeg drikker kun Chablis, jeg,» svarte han da jeg i forrige uke spurte om han ville være med ut å ta en pils med Steingæern og de andre. Steingæern hadde vært litt molefonken etter at den siste dama hans hadde slitt seg, og vi mente at han hadde godt av en kveld med gamle venner. Derfor ble det en runde pils til gutta og en hvitvin til Chrisser'n. De siste ukene er det navnet på det kommende barnet til Kåre som har vært det heteste samtaleemnet. Samboeren til Kåre kommer fra Molde, og jeg mente at Åge Hareide av den grunn burde være et passende navn. Kåre svarte med noen grynt, vi andre lo høyt og usjarmerende, og Chrisser'n bestilte mer Chablis. Alle var enig om dette var litt av en sommerkveld, og at det var stas å fleipe med ungen til Kåre.
  • Jeg tror det var Steingæern som plutselig spurte hvorfor Chrisser'n skulle bestille enda mer hvitvin. Steingæern hadde kvikna til, men det kunne man ikke si om Chrisser'n: Han hadde kommet direkte fra dobbeltskift på Polet, og nå var han tydelig rystet. Som ansatt på Polet mente han imidlertid at det fantes profesjonelle grunner til å ta ytterligere ett glass. «Dette er varefaglig,» sa Chrisser'n og tipsa raust.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.