Flatt og banalt

Skulle du trenge et middel mot for tidlig sædavgang, kan «Salsa» kanskje være noe for deg.

Skal man prøve å lage et program om sex og samliv kan man kjøre i en av to grøfter. Programmet kan bli for spekulativt, eller det kan bli for snusfornuftig banalt. I sin forhånds-PR kjørte TVNorge «Salsa» i den spekulative grøfta, med første program kjørte de rett i banalitetens grunne grøft.

Klara Klok

Det var selvsagt ingen grenser for hvilke selvfølgeligheter vi skulle få når Kim Kolstad skulle være programledere med spørsmål fra seerne, men «Norges kjekkeste sexolog» og to gjester, skuespilleren Lisa Stokke og TV 2s Frithjof Wilborn, til å svare.

Og siden gjestene verken var spesielt forberedt, eller spesielt interessert i temaet, ble dette en muntlig «spør Klara Klok»-spalte helt uten egne kvaliteter. Egentlig er det jo en beundringsverdig ambisjon å prøve å banalisere det totalt alminnelige, det bør konseptskaperne nesten ha ros for.

Håpløst konsept

Kim Kolstad er en fersk programleder, men sliter med et håpløst konsept. Og programledergjest Wilborn klarte i stor grad å styre programmet fra baksetet, med svært tilbakelent holdning, kryssede armer, godt humør og absolutt null vilje til å gå inn på programmets premisser. Da han til slutt fikk lov til å stille sexologen et spørsmål, brukte han selvsagt anledningen til å slå fast at han syns vi pratet altfor mye om sex i mediene. Var ikke programmet punktert før, ble det det da.

Men før det fikk vi en nesten enestående serie selvfølgeligheter presentert. Hvis noen lurte, kan man for eksempel ikke holde seg 20 år ung gjennom hele livet. I tillegg er det lurt å spørre partneren hvis det er noe man har lyst på. Det hele var så overflatisk at det nesten var vidunderlig. Trenger du å avvennes fra fjernsyn, kan «Salsa» anbefales.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.