Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Flere stikker fra regninga

Bilbransjen mener at moralen blant norske bilførere er synkende. I løpet av de siste fem åra har antallet bilførere som stikker av etter påkjørsler, økt. - Fortvilte bileiere kommer til oss med skader for 20000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens varslet ikke eieren

Det sier Ragnhild Spant Østbakken, som i over 30 år har vært biloppretter i Oslo.

I går avslørte Dagbladet at Jens Stoltenberg ikke varslet bileieren etter at han kjørte inn i en parkert Volvo ved Diakonhjemmet sykehus.

Bilen han kjørte på, ble påført skader for nærmere 8000 kroner .

En regning bileieren selv måtte ha dekket dersom det ikke hadde vært et vitne til hendelsen.

Ifølge Ragnhild Spant Østbakken ved Bulk Bilskadesenter Billakkering AS i Oslo er dette et vanlig scenario. Hun mener folks moral er synkende, og at stadig flere forsøker å rømme fra ansvaret.

Mer høflige før

- Hver uke kommer det ulykkelige bileiere hit med skader på opptil 20000 kroner. Stadig oftere har den skyldige stukket av uten noen som helst beskjed. Ofte legger de igjen en lapp uten noen som helst opplysninger.

Etter 30 år i bransjen har hun merket en klar tendens til at stadig flere stikker av uten å varsle eieren etter å ha bulket en annen bil.

- Folk står ikke lenger for det de gjør. Det er enormt mange som opplever at folk stikker av, langt flere enn man tror. Nordmenn var nok mer høflige før, sier Spant Østbakken.

10000 årlig

Det finnes ingen eksakte tall når det gjelder slike påkjørsler, men i Sverige var det i 1998 registrert 20500 tilfeller.

Regnet om til den norske biltettheten har vi minst 10000 årlige tilfeller.

Eksperter mener at det er relevant å sammenlikne med nabolandet.

STIKKER: Studier viser at nordmenn har fått mindre respekt for lover og regler, og at det er en av årsakene til at bilførere ikke varsler etter å ha bulket andres biler.Illustrasjonsfoto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!