DEBATT

Medietilsynet og DAB

Flertallet er fornøyd med DAB

Medietilsynet bagatelliserer ikke det faktum at en firedel av Norges befolkning er misfornøyd med DAB-dekningen, slik Leif M. Synnevåg påstår i et innlegg i Dagbladet 23. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jo, det er et poeng å sjekke hvor tilfredse folk er med radiotilbudet. Men når 58 prosent sier de er fornøyd med dekningen eller mottaket, så betyr det at flertallet er fornøyd. Når det i tillegg er seks prosentpoeng flere som er ganske eller svært fornøyde, og to prosentpoeng færre som er ganske eller svært misfornøyde enn for ett og et halvt år siden, mener vi det er en endring som bør synliggjøres.

Samtidig opplyser vi om at 24 prosent av befolkningen er svært misfornøyd eller ganske misfornøyd med dekningen eller mottaksforholdene for radio.

Flere er tilfredse, færre er misfornøyde. Denne type undersøkelse ble gjennomført for første gang i 2019 for å få innsikt i hvor fornøyd befolkningen er med radiotilbudet.

Da målingen ble gjort for andre gang i september, viste den at den totale tilfredsheten har økt, og at folk er blitt mer fornøyd med dekningen eller mottaket. Undersøkelsen viser at den totale tilfredsheten har økt med åtte prosentpoeng siden 2019, og at 63 prosent av befolkningen er ganske eller svært fornøyd med radiotilbudet. 13 prosent svarer at de er ganske eller svært misfornøyd med det totale radiotilbudet, en nedgang på fire prosentpoeng fra 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer