DEBATT

Lønnsfesten i Oslo-skolen

Folk flest er lei

Det er nå på tide med en opprydding, og innføre en sunn fornuftig økonomisk styring av Oslo, og ta et tak for lærerne, og elevene i Oslo-skolen.

REAGERER: - Da pandemien kom ble byrådets sløsing av offentlige midler særlig synlig, skriver Frps Aina Stenersen.
REAGERER: - Da pandemien kom ble byrådets sløsing av offentlige midler særlig synlig, skriver Frps Aina Stenersen. Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har i en rekke saker pekt på hvordan omorganisering og oppbemanning til 28 direktører i utdanningsetaten koster flesk, konsulenter, hodejegere, og nå sist bruk av amerikansk coaching.

Det er ikke rart at vi reagerer på skolebyrådens fra SV sin ansvarsfraskrivelse på direktørenes pengefest i regi av skolebyråden, mens skolen selv spinker og sparer i en mer krevende hverdag i epidemien.

Samtidig går skolebyråden, Inga Marte Thorkildsen ut i VG, og uttaler at «Jeg har f … ikke det oljefondet å stikke hånda nedi. Hun er fornøyd med at hun har klart å skjerme skolenes driftsbudsjett for kutt neste år, og noen satsing eller økning blir det ikke.

Det er fristende å ta fram Margaret Thatcher sitt berømte sitat «The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money»

For plutselig, da pandemien kom, ble byrådets sløsing av offentlige midler særlig synlig.

Subsidiering av elsykler, innføring av gratis vegetarmat i skolen, tilskudd til hønsehold i bygårder, ny, kommunal bybonde, milliardtrikkesatsing, og gratis AKS til alle, uansett inntekt.

Selv med innført eiendomsskatt (nå snuser byrådet jammen også på ny boligskatt for sekundærboliger), økning av bompenger (likevel utslippene i Oslo har økt to år på rad), dobling av beboerparkering, innkjøp av boliger, og kjøp av flotte private velfungerende barnehager til millioner av kroner.

Det har blitt null billigere kollektivbilletter tross valgkampløfter fra MDG om 20 prosent billigere billetter, byrådet får rekordstore overføringer fra staten, og nå med korona-hjelp fra regjeringen (som byrådet budsjetterer med i budsjettet, for å frigi midler)

På toppen kommer avsløringene innen skolesektoren på rad og rekke.

Det er nå på tide med en opprydding, og innføre en sunn fornuftig økonomisk styring av Oslo, og ta et tak for lærerne, og elevene i Oslo-skolen. Folk flest er ganske lei.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer