DEBATT

Bilfritt sentrum

Folks helseplager bekymrer ikke Frp

Når Frp kvesser klørne på vegne av fossilbilene, sier de samtidig at klima, barn og personer med luftveisproblemer ikke er deres prioritet.

NULLUTSLIPPSSONER: I Oslo har en av fem barn hatt astma innen de er ti år. Forurensingen fra bilene er i noen områder så store at barn med astma og eldre med hjerteproblemer må holde seg inne skriver innsenderen. Foto: Erik Johansen / NTB
NULLUTSLIPPSSONER: I Oslo har en av fem barn hatt astma innen de er ti år. Forurensingen fra bilene er i noen områder så store at barn med astma og eldre med hjerteproblemer må holde seg inne skriver innsenderen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Det ser mørkt ut for Oslos bilister» kunne Frps samferdselspolitisk talsperson, Bård Hoksrud, og FrPs gruppeleder i Oslo, Camilla Wilhelmsen, melde til Dagbladet tidligere denne måneden. De kunne like gjerne skrevet «Det ser mørkt ut for Oslos barn om Frp får makta».

Bakgrunnen for Frps bekymringer er regjeringens klarsignal for innføring av nullutslippssoner. Frp er i harnisk over at deres tidligere regjeringskamerater i Høyre har valgt å lytte til kravene fra byrådet i Oslo. Hoksrud og Wilhelmsen svarer med at de «skal kjempe mot dette med nebb og klør».

Men når Frp kvesser klørne på vegne av fossilbilene, sier de samtidig at klima, barn og personer med luftveisproblemer ikke er deres prioritet.

Gjennom årtier med svevestøv og eksos kan det virke som at vi noen ganger glemmer hva kampen mot luftforurensing egentlig handler om. Det handler ikke om å gjøre folks hverdag vanskeligere, slik enkelte partier vil ha oss til å tro. Det handler om tusenvis av diesel- og bensinbiler i barns oppvekstmiljø, som hver dag forurenser lufta og gjør gatene utrygge. Forurensingen fra bilene er i noen områder så store at barn med astma og eldre med hjerteproblemer må holde seg inne. Mot sin vilje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer