DEBATT

Kjendisprogrammer:

For noe vås

Å, som jeg lengter tilbake til den gangen programledere var programledere og gjester som fortalte om opplevde hendelser. Eller noe som var interessant for andre og ikke bare var gjester i kraft av å være kjendiser!

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Terje Kilen
Terje Kilen Vis mer

TV-konsepter der kjendiser skal danse, lage mat, gjennomføre idrettskonkurranser, gå Norge på langs eller leve som de gjorde på 1920-tallet, popper opp hyppigere enn verste epidemi spredninger i landet. Da snakker jeg selvfølgelig om «Camp Kulinarisk». «Skal vi danse». «Maskorama». «Sofa». «71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis» og «Farmen kjendis» for å nevne noen.

GÅR FOR KYSSET: Ole Thomas Hansen går for kysset med Royane Harkati under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch. Vis mer

Dette er programmer som går år etter år i Norske TV-kanaler med såkalte kjendiser fra hele alfabetskalaen.

Et knippe folk som blir overeksponerte, de samme ansiktene som går igjen hele tida. Dette blir for mye for meg rett og slett. Et symptom på at kjendisdyrkingen ikke bare går på rundgang i disse programmene, men også på tomgang. Jeg har trykket noen ganger på fjernkontrollen i håp om å finne god underholdning.

Er innom forskjellige kanaler et par ganger og tenker «hvem er det der igjen?». Spiller man inn tilstrekkelig mange kjendisprogram, må man begynne å grave ganske langt ned i kjendisbøtta for å fylle opp.

Er du en kjent person som er på TV to, tre ganger i løpet av uka så er det begrenset hvor mange ganger du klarer å være morsom. Kjendisene stiller villig opp, fordi at de åpenbart tjener økonomisk og karrieremessig på å holde seg «varm og kjent».

Enten tror de selv at de er morsomme disse kjendisene, eller så tror media det selv. I dag er det om å gjøre å være morsom med sexy innhold og litt banning.

At kjendisene og influensere er med på ethvert TV-program er blitt så pinlig at den norske TV-bransjen ligger og skraper bunnen på hva som forventes av norske TV-stasjoner.

Samme gjelder for så vidt de politiske debatt programmene, her har enkelte bedrevitere klippekort på å ha meninger om alt og ingenting.

Det sitter flere tusen flotte menneske rundt i Norge som kunne ha bidratt til mye større mangfold og kanalene kunne ivaretatt samfunnsoppdraget sitt på en langt bedre og mer interessant måte.

Å, som jeg lengter tilbake til den gangen programledere var programledere og gjester som fortalte om opplevde hendelser. Eller noe som var interessant for andre og ikke bare var gjester i kraft av å være kjendiser!

«71 GRADER NORD - TEAM»: Dette er kjendisene som deltar på det nye konseptet der to og to kjendiser konkurrerer mot hverandre. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Ja, tilværelsen for oss andre skal visst defineres gjennom kjendiser, aviser, ukeblader, radio og TV – ja, sågar lokale kulturarrangementer fylles av mer eller mindre begava kjendiser. Noen av dem kan sikkert «den lille gangetabellen» og andre ikke.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer