DEBATT

Kjendisprogrammer:

For noe vås

Å, som jeg lengter tilbake til den gangen programledere var programledere og gjester som fortalte om opplevde hendelser. Eller noe som var interessant for andre og ikke bare var gjester i kraft av å være kjendiser!

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

TV-konsepter der kjendiser skal danse, lage mat, gjennomføre idrettskonkurranser, gå Norge på langs eller leve som de gjorde på 1920-tallet, popper opp hyppigere enn verste epidemi spredninger i landet. Da snakker jeg selvfølgelig om «Camp Kulinarisk». «Skal vi danse». «Maskorama». «Sofa». «71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis» og «Farmen kjendis» for å nevne noen.

Dette er programmer som går år etter år i Norske TV-kanaler med såkalte kjendiser fra hele alfabetskalaen.

Et knippe folk som blir overeksponerte, de samme ansiktene som går igjen hele tida. Dette blir for mye for meg rett og slett. Et symptom på at kjendisdyrkingen ikke bare går på rundgang i disse programmene, men også på tomgang. Jeg har trykket noen ganger på fjernkontrollen i håp om å finne god underholdning.

Er innom forskjellige kanaler et par ganger og tenker «hvem er det der igjen?». Spiller man inn tilstrekkelig mange kjendisprogram, må man begynne å grave ganske langt ned i kjendisbøtta for å fylle opp.

Er du en kjent person som er på TV to, tre ganger i løpet av uka så er det begrenset hvor mange ganger du klarer å være morsom. Kjendisene stiller villig opp, fordi at de åpenbart tjener økonomisk og karrieremessig på å holde seg «varm og kjent».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer