LEDER

Regjeringskvartalet:

For seint

Raymond Johansen tar feil når han vil ha omkamp om regjeringskvartalet. Men det er ingen grunn til å mistro hans motiver.

RAYMOND JOHANSEN: Byrådslederens innvendinger kommer på overtid av overtida. Men statsrådens påstand er uhyrlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RAYMOND JOHANSEN: Byrådslederens innvendinger kommer på overtid av overtida. Men statsrådens påstand er uhyrlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter at prislappen på 36 milliarder kroner ble kjent, har Oslos byrådsleder åpnet for omkamp om nytt regjeringskvartal. I NRKs «Politisk kvarter» torsdag morgen stilte Raymond Johansen spørsmål ved de grunnleggende premissene for planleggingen: Samlokalisering av alle departementene på ett sted og omfattende nye sikkerhetstiltak for å unngå at dette kan skje igjen. Han påpeker at dette blir veldig dyrt, og at regjeringskvartalet blir ganske øde på kveldstid.

Mange er enige med Johansen. Det finnes gode argumenter for å ønske seg liv på gateplan med butikker og kafeer og vektige innvendinger mot å flytte Utenriksdepartementet og Statsministerens kontor til Hammersborg. Derfor har også alle disse innvendingene blitt inngående debattert lenge før Stortinget fattet sine vedtak. De graderte sikkerhetsvurderingene er grunnlaget både for vedtaket om samlokalisering og hindrer næringsvirksomhet i førsteetasjene. Problemene er forsøkt bøtet på med store vinduer i de nederste etasjene og parken som skal ligge mellom regjeringskvartalet og det gamle hovedbiblioteket.

Nå er Y-blokka revet, Høyblokka har stått som en ruin i snart ti år, alt er klart til byggestart neste år. Dermed er kravet om omkamp på overtid. Byrådslederens innvendinger kommer på overtid av overtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer