Først og fremst underholdning

Det man ikke vil det skal tales om, bør man sikkert tie med. Men av og til klarer man likevel ikke å la være.

I dette tilfellet gjelder det det grenseløst PR-søkende Jetzet.com, nettstedet som vanligvis spesialiserer seg i å skrive, eller skrive av, kjedelige notiser om kjendiser. Når de da ikke offentliggjør udokumenterte rykter og sladderhistorier om Mette-Marit. Det trakk de raskt tilbake igjen, men medarbeider Anette Rosen prøver å holde interessen oppe i sin spalte.

  • Nå har de kastet seg inn i krimstoff, og det med sin vanlige eleganse. På deres nettsted kan spesielt interesserte nå gå inn og stemme på hvem de tror vil bli dømt i Orderud-saken. Over 2200 mennesker har slik hittil benyttet anledningen til å forhåndsdømme de fire tiltalte. Resultatet er en makaber popularitetskonkurranse som etterlater det interessante etiske spørsmål om en gallup kan være injurierende. Jetzet kan prøve å vri seg unna anklager om forhåndsdømming ved å vise til at de bare spør om hvem man tror vil bli dømt, ikke hvem man mener er skyldig. Men med rettssaken i gang, og før alle bevis er lagt fram, inviterer Jetzet. com til folkedomstol - og offentliggjør fortløpende resultatet. Egentlig er det for kvalmende til å være smakløst.
  • For Orderud-saken er ikke «Big Brother». Dette er ikke en gjettelek, ingen selskapslek. Leserne skal ikke stemme ut en tiltalt hver uke og la vinneren arve gården. Dette dreier seg om fire mennesker siktet for medvirkning til trippeldrap, som kjemper, også seg imellom, for å kjennes ikke skyldige og slippe dom og lange fengselsstraffer. De skal slippe å bli behandlet som hester på Øvrevoll. Det dreier seg også om tre mennesker som er skutt ned på brutalt vis. De bør slippe å få sin skjebne behandlet som en lottobong.
  • «Vi er ikke avis. Vi er ikke ukeblad. Vi er kort sagt ikke tradisjonelle. Jetzet.com er først og fremst underholdning på Internett,» har Gudmund Lindbæk skrevet på Jetzets lederside. Først og fremst underholdning på Internett. Jeg kan selvsagt ikke se bort fra at Jetzet.com-redaksjonen også ville arrangert selskapsleker av brutale drap i sin nærmeste familie, men vil nødig tro det. Ville de ikke det, bør de tenke seg litt om.
  • Og dersom Jetzet.com med dette har fått den oppmerksomhet de håpet på, så vel bekomme.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.