DEBATT

Ukultur i Forsvaret:

Forsvaret står i fare for å miste meg

At dusjfilmingen og utpressing ikke får konsekvenser skader hele Forsvaret. Jeg skammer meg over å tilhøre en organisasjon som tillater slike åpenbare overtramp.

VANN PÅ MØLLA: En aksept for oppførsel som dusjfilming undergraver hele omstillingsarbeidet i Forsvaret. Det gir vann på mølla til alle som tenker at kvinnefiendtlige holdninger sitter i ryggmargen til hele organisasjonen, skriver innsenderen. Her fra «Årsmøte i nettverk for kvinnelig befal» i 2013 der temaet var hvordan rekruttere og beholde kvinner i Forsvaret. Foto: Lise Åserud / NTB
VANN PÅ MØLLA: En aksept for oppførsel som dusjfilming undergraver hele omstillingsarbeidet i Forsvaret. Det gir vann på mølla til alle som tenker at kvinnefiendtlige holdninger sitter i ryggmargen til hele organisasjonen, skriver innsenderen. Her fra «Årsmøte i nettverk for kvinnelig befal» i 2013 der temaet var hvordan rekruttere og beholde kvinner i Forsvaret. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er en mann som i dag jobber i en skjermet og selektert del av Forsvaret. Tidligere i karrieren har jeg vært innom ulike avdelinger, så jeg kjenner organisasjonen godt.

Saken om sersjanten som filmet sin underordnede i dusjen 38 ganger har fått bred oppmerksomhet i norsk offentlighet. Nå har også saken om majoren som fyllekjørte og forsøkte å få sine ansatte til å tie dukket opp.

SIKKERHET: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg talte under Verden økonomiske forum i Davos 24. mai Vis mer

Det sies at «Forsvaret tar et tydelig standpunkt ved å etablere nulltoleranse for mobbing og seksuell trakassering». Dette stemmer åpenbart ikke, for sersjanten og majoren har foreløpig både beholdt jobb og grad i forsvaret. Jeg skammer meg over å tilhøre en organisasjon som tillater slike åpenbare overtramp.

For jeg kan godta kummerlige boforhold. Jeg kan godta å ikke få innvilget pendlerstatus. Jeg kan godta at mine ledere vurderer meg hver dag, men at de aldri får en vurdering tilbake. Jeg kan godta gratisarbeid og at jeg ikke får pensjon for store deler av inntekten min.

Men jeg kan ikke godta at avstanden mellom handling og konsekvens er så stor som den viser seg å være. Jeg kan ikke godta at sjefsersjanten sier at vi har nulltoleranse for seksuell trakassering, men i interne nyhetsbrev skriver at vi må følge prosedyrer, og insinuerer at det vil være vanskelig å få mannen fjernet.

Det henger ikke på greip. Så lenge de nevnte beholder sin grad og jobb i Forsvaret beviser vi det motsatte.

I et historisk perspektiv har Forsvaret vært en ren mannsbastion. At Forsvaret i nyere tid har integrert kvinner på alle plan er det lureste organisasjonen har gjort, fordi det gjør oss bedre i alle ledd. Med denne utviklingen er det desto viktigere å kommunisere likestilling og ikke-diskriminering. En aksept for oppførsel som dusjfilming undergraver hele omstillingsarbeidet.

Det gir vann på mølla til alle som tenker at kvinnefiendtlige holdninger sitter i ryggmargen til hele organisasjonen.

Hvordan påvirker dette rekrutteringen av vernepliktige jenter? Jeg tror det er et alvorlig steg i feil retning å fortelle unge kvinner at nakenfilming av underordnede i linja ikke er alvorlige nok til avskjedigelse. Jeg hadde i alle fall tenkt meg om en ekstra gang dersom jeg sto ved et veiskille for å bli en del av dette systemet, dersom jeg statistisk sett var i faresonen for å bli utsatt for seksuelle overtramp.

Blir det lettere for mine kvinnelige kollegaer å varsle om andre former for press og trakassering? Snarere tvert imot. Det vi som organisasjon nå viser våre kvinnelige ansatte er at selv i en sak så alvorlig som denne står du alene og kjemper i motbakke. Det er svært uheldig dersom vi ønsker å få bukt med ukultur.

Det vil alltid være de som utfører ulike overtramp, uavhengig av hvilken organisasjon en ser på. Men det er et ledelsesansvar å stake ut en riktig kurs i håndtering av slike saker. Foreløpig er ledelsens håndtering i disse sakene en kilde til sviktende motivasjon hos meg og flere av mine medarbeidere, i tillegg til å brutalt skade respekten vi har for organisasjonen som helhet.

Nulltoleranse? Det må innebære større konsekvenser enn avdelingsbytte, eller at den svake part i saken flyttes. Ikke for å ytterligere straffe gjerningsmennene, men for å beskytte Forsvarets integritet og framtidsutsikter. Og for at jeg skal ha lyst til å bli i Forsvaret.

Dagbladet kjenner artikkelforfatterens identitet.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer