KOMMENTARER

Bertheussen-saken

Forsvarets sterkeste kort

Hvem er den angrende synderen?

MYSTISKE PAKKER: Det er ingen tvil om at det er gjerningspersonen eller gjerningspersonene som står bak disse brevene. Foto: PST / VIDEO: DBTV / Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Ordlyden i brevene til John Christian Elden er blitt stadig mer intens:

«Will this ever end? Wara didn’t do it!!!»

Laila Bertheussens forsvarsadvokat har mottatt fem brev etter at hun ble pågrepet. De skiller seg sterkt fra den truende tonen i brevene som hun og samboeren Tor Mikkel Wara og ekteparet Christian og Ingvil Smines Tybring-Gjedde mottok, de som Bertheussen nå står tiltalt for å stå bak. I pakkene og brevene til Elden framstår avsenderen som en angrende synder. De inneholder opplysninger om angrepene og gjenstander som hevdes å stamme fra disse, som skal bevise at avsenderne er en gruppe som står bak truslene – og ikke Bertheussen selv. I de første brevene omtales ofrene som «Frp-svina», i de siste med stor omsorg.

«Please help family Wara. We are sorry for everything», står det i et brev fra august i år.

Disse brevene er forsvarets sterkeste kort for å få Bertheussen frikjent. Det første ble sendt fra Oslo noen dager etter at samboerparet Wara og Bertheussen hadde reist til USA. To av de andre er sendt fra ulike steder i Sverige, så langt unna grensa at Bertheussen neppe har kunnet gjøre det selv. Hun har rett nok vært i Sverige gjentatte ganger i tiltaleperioden. Bertheussen var i Strömstad på minst én av de aktuelle dagene, i retten tirsdag fikk vi se bilder av henne der. Men om brevene ble postlagt i Strömstad, ville de hatt andre stempler enn dem på brevene. At hun dagen før kom hjem fra et rødmerket Spania og neste dag besøkte både McDonald's og utestedet Kaktus, er et soleklart brudd på karantenereglene, men det ligger utenfor den alvorlige tiltalen. Aktoratet vil vise at hun var i Sverige og handlet et sted der de også selger frimerker, før brevene ble sendt. Handlingsmønsteret illustrerer også stor risikovilje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer