Fotball og ydmykelse

Et tap på 8-1 er ingen spøk. Derfor måtte Stabæk-treneren trekke seg. Hvis ikke hadde han for alltid blitt hetende Anders «8-1» Linderoth. Slike ting kleber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
På Island har man aldri glemt tapet mot Danmark i 1968.

I en landskamp i Idrætsparken i København vant Danmark 14- 2 mot Island.

- Denne kampen var vår største ydmykelse i det 20. århundre. Ennå den dag i dag blir tallene 14 og 2 brukt så lite som mulig i Island.

Dette skriver den islandske standupkomikeren og forfatteren Hallgrimur Helgason. I den danske Weekend-avisen drar han parallellen fra denne redselsfulle kampen til årets Melodi Grand Prix, hvor Island fikk bare 3 poeng. Danmark fikk 177.

Bare én gang har Island vunnet over Danmark i fotball. Det var i Reykjavik i 1917. Da hadde islendingene fått manøvrert sine gjester ut på en lang ridetur med rebelske hester. Danskene ble helt mørbanket og kunne knapt bevege seg. Island vant 7-2, men symbolsk nok ble ikke kampen registrert som internasjonal landskamp fordi begge land var under den danske krone.

Det er de som har opplevd verre tap enn 14- 2.

For halvannen måned siden spilte Australia mot Amerikansk Samoa i en kvalifiseringskamp for verdensmesterskapet i fotball. Australia vant 31-0. Det må ha vært en heidundrende kamp. Noe av problemet med fotball, sett fra min synsvinkel, er at det ofte er for få mål. 0-0 er som regel kjedelig. Særlig amerikanere klager over målfattigheten i «soccer», som fotball heter over der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer