LEDER

Super League:

Fotballens håp

Fotballen er ikke død, men den er på ville veier.

RASERIET VIRKET: Supportere over hele verden erklærte at de ikke lenger ville holde med klubbene, og voldsomme opptøyer gjorde at tirsdagens kamp mellom Chelsea og Brighton ble utsatt. EPA/NEIL HALL
RASERIET VIRKET: Supportere over hele verden erklærte at de ikke lenger ville holde med klubbene, og voldsomme opptøyer gjorde at tirsdagens kamp mellom Chelsea og Brighton ble utsatt. EPA/NEIL HALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Dagen da fotballen døde kunne vært denne uka. Natt til mandag kunngjorde 12 av Europas største og rikeste klubber planene om en egen Super League, der 15 av 20 lag skulle få fast plass. Truslene om en slik liga kom første gang for mer enn 20 år siden, og har blitt brukt til å sikre klubbene større inntekter fra Champions League. I et lukket system kan klubbene fordele inntektene mellom seg.

Den vanvittige pengegaloppen i fotballen har eskalert ytterligere med amerikanske, russiske og arabiske eiere. De ekstremt høye lønningene, agenthonorarene og overgangssummene har ført til store underskudd i klubbene og gjort konsekvensene av dårlige prestasjoner i turneringen svært alvorlige økonomisk. På mange måter er utbryterligaen en direkte konsekvens av denne utviklingen. Rasende reaksjoner stoppet heldigvis planene om superligaen.

Reaksjonene kunne ikke vært sterkere. Britenes statsminister Boris Johnson sa at regjeringen var villig til å bruke alle midler for å stoppe planene, inkludert lovendringer. Manchester United-legenden David Beckham sa at fotballen er i fare, hvis vi ikke beskytter verdier som rettferdighet og konkurranser basert på meritter. UEFA-president Alexander Ceferin sa at klubbene spyttet i ansiktet på alle som er glade i fotball. Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly ba om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield. Supportere over hele verden erklærte at de ikke lenger ville holde med klubbene, og voldsomme opptøyer gjorde at tirsdagens kamp mellom Chelsea og Brighton ble utsatt. Manchester Citys manager Pep Guardiola gikk ut mot sin egen arbeidsgiver:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer