Fra Hagens badekar

  • Med sommerens kø av asylsøkere i Sivilforsvarets telt var det å vente at Carl I. Hagen ville ta en aldri så liten pause fra sitt spanske badekar for å gi til beste en forsmak på den valgkampen han har tenkt å føre. Her kommer den i kortform: «Hver gang det kommer en busslast med asylsøkere til Norge, åpner man pengesekken og oppretter flere plasser på asylmottakene. Når det kommer flere pasienter til sykehusene, gjør man det motsatte.» Fremst blant oss dumsnille står ifølge Hagen Høyre, som vil åpne for fri arbeidsinnvandring.
  • Med dette som flaggsak vil Hagen prøve å surfe seg opp til toppen av høyrebølgen på Høyres bekostning. Det er en oppskrift han tidligere har lyktes med, og tror vil virke også i år. Det er forstemmende dersom han får rett. Bulgarerne som nå kommer hit til landet, er etter alt å dømme ofre for kyniske gangstere som utnytter at det er åpne grenser innen Schengen-området. Bulgarerne er lurt hit av kriminelle som ved hjelp av falske løfter om jobb og en bedre økonomisk framtid her, har ranet dem for sparepenger.
  • De aller fleste av disse er ofre for den type organisert kriminalitet Dagbladet i sommer har beskrevet i en serie reportasjer. De aller fleste vil bli sendt ut av Norge og etter hvert trolig helt tilbake til hjemlandet. Der havner de uten sparepenger og jobb i et av Europas fattigste land. Er de i tillegg sigøynere, er sjansene for å få jobb ytterst små. Hagens kyniske utnyttelse av deres skjebne for å ramme norske myndigheter og politiske konkurrenter, er høyst forstemmende. Det rasistiske elementet i Hagens politikk kommer klart til uttrykk ved at han ikke tar hensyn til at disse asylsøkerne er ofre for kriminell virksomhet. Når slike ofre er nordmenn eller helhvite i huden, er Hagens krav at det er de kriminelle som må straffes, mens ofrene må få hjelp og erstatning.
  • I løpet av ferien i Spania har Hagen kommet på ordet «asylsnillismen» som han altså vil gå til felts mot i valgkampen. Norge har både innvandringsstopp og en streng asylvurdering. Hagen vil, sin vane tro, utnytte uvitenhet og fordommer.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.