KOMMENTARER

Trump er republikanernes kandidat

Frelseren mot mørkets fyrste

I sin tale der han aksepterte den republikanske nominasjonen til presidentvalget i november presenterte president Donald Trump seg som frelseren som skal redde Amerika fra mørkets krefter. Og fra Joe Biden.

MINDRE EFFEKTIVT: Det er en indikasjon på mindre interesse, og kanskje en indikasjon på at «Trump-showet» ikke fungerer i coronaens tid. Foto: NTB Scanpix
MINDRE EFFEKTIVT: Det er en indikasjon på mindre interesse, og kanskje en indikasjon på at «Trump-showet» ikke fungerer i coronaens tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I en blanding av velkjent selvskryt, løgner, og bevisste omtrentligheter, summet president Donald Trump i natt rundt sin utfordrer til presidentvalget 3. november, Joe Biden. Som en jaget veps stakk han når han kunne. Trump tegnet et bilde at et valg som er et være eller ikke være for Amerika. Men langt fra elle stikkene satt i dette forsøket på å nagle Joe Biden fast som mørkets fyrste.

- Det er to visjoner, to filosofier, to dagsordener, sa Trump om seg selv i forhold til sin utfordrer Joe Biden. Og han la ikke skjul på hvordan Bidens Amerika vil se ut. For:

- Ingen vil være trygge i Bidens Amerika, sa Trump. Fordi:

- Biden er en trojansk hest for sosialisme.

Som ventet ble lov og orden et av hovedelementene i Trumps tale. Opptøyene på grunn av politivolden og Black Lives Matter-bevegelsen er trolig halmstrået Trump må gripe fatt i for å holde liv i håpet om å bli gjenvalgt 3. november. I innhold minnet talen om Richard Nixons nominasjonstale fra mer enn 60 år siden, i 1968. Også da var det raseopptøyer i USAs storbyer, landet var splittet, og det var store demonstrasjoner mot krigen i Vietnam. Og som Nixon i 1968, lovte Trump mer politi, uten å ta tak i årsakene til problemene. Håpet er at det som fungerte i 1968, også skal fungere i 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer