DEBATT

Fremskrittspartiet - for milliardærer flest

På toppen av det hele skal nå også strandsonen, ifølge Frp, være til for de rikeste av de rike. De som kjøper hus med tilfallende brygge, yachtplass og eget badehus.

DYRT FOR FOLK OG MILJØET: Strandsonen skal ifølge Frp nå være for de rikeste av de rikeste, skriver innsenderne. Bildet er fra idylliske Valle i Bamble. 
Foto: Geir Olsen / NTB
DYRT FOR FOLK OG MILJØET: Strandsonen skal ifølge Frp nå være for de rikeste av de rikeste, skriver innsenderne. Bildet er fra idylliske Valle i Bamble. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet vil bygge. Bygge, bygge og bygge, og ikke en gresstust, tyttebærlyng eller meter med badeplass er trygg.

Denne uka foreslo Fremskrittspartiet at det skal bli enklere å bygge nytt i strandsonen. Med andre ord kan man enklere bygge strandhus, private brygger og båtplasser. Det er sikkert fint for de som har penger til sånt, men vi sliter med å se hvordan dette skal være for folk flest, slik Frp jo påstår at de er til for. Tvert imot skal folk flest stenges ute fra å bruke sjøen, vannkanten og naturområder. De skal du bare bruke hvis du har penger nok.

Frp har flere ganger vist at de er det mest ansvarsløse partiet på både nedbygging av norsk natur og klima. Slike folk må holdes langt unna styre og stell, for de spenner bein på friheten og livsgrunnlaget til barnebarna våre. Det kan vi rett og slett ikke godta hvis vi skal ha et levelig miljø i framtida. 

Hvis Fremskrittspartiet får bestemme, blir vi vitne til en ødeleggelse av naturen vi knapt har sett maken til tidligere. Det sier litt, etter mange, mange tiår med motorveibygging og nedbygging av skog. På toppen av det hele skal nå også strandsonen, ifølge Frp, være til for de rikeste av de rike. De som kjøper hus med tilfallende brygge, yachtplass og eget badehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer