Fri ferdsel

  • Moss kommune har fulgt opp Miljøverndepartementets innskjerping av kravene til at reglene om fri ferdsel i strandsonen skal respekteres av grunneierne. Enkelte viser en utrolig kreativitet når det gjelder å legge hindringer i veien for at allemannsretten blir oppfylt. Det settes opp gjerder og barrikader for å hindre den lovhjemlete frie ferdselen. I Moss kommune har 30 grunneiere fått sommeren på seg til å fjerne sine lovstridige byggverk.
  • Dessverre er det å vente at noen saker havner i retten før grunneieren må gi seg. Og dessverre er det mange kommuner som ikke følger opp pålegget om streng praktisering av dette regelverket. Vi frykter at noen grunneiere også leser meningsmålinger og vil forsøke å trenere sine saker i håp om at en Høyre-dominert regjering vil ha større sympati for grunneierne og lempe på forskriftene.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.