LEDER

Frp er ute av regjering

HRS bør ut av statsbudsjettet.

POLITISK SÆRBEHANDLING: Erna Solbergs iver etter å tilfredsstille tidligere regjeringspartner Fremskrittspartiet er endeløs. Det burde ikke støtten til HRS være. Her illustrert ved HRS' Hege Storhaug. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POLITISK SÆRBEHANDLING: Erna Solbergs iver etter å tilfredsstille tidligere regjeringspartner Fremskrittspartiet er endeløs. Det burde ikke støtten til HRS være. Her illustrert ved HRS' Hege Storhaug. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Venstre vil fjerne den, Kristelig Folkeparti vil fjerne den, Unge Høyre vil fjerne den, og store deler av Høyre vil fjerne den. Likevel opprettholder Erna Solbergs regjering støtten til Human Rights Service, HRS, på nesten to millioner kroner i statsbudsjettet. Bare ett parti på Stortinget jubler for det.

Regjeringens forslag til statsbudsjett er preget av flere tidligere Frp-seire. Det har selvsagt sin pragmatiske forklaring. Etter at Siv Jensen i januar tok med seg partiet ut i opposisjon, mistet regjeringen flertall i Stortinget og ble avhengig av å forhandle med Frp i åpent lende. Veien til et vedtatt statsbudsjett går gjennom Frp. Derfor erklærte den teknisk sett sentrum-høyre-regjeringen at den fortsatt ville føre den samme mørkeblå politikken som de gjorde før Frp gikk ut. Mens Siv Jensen høyt og ofte erklærer at Frp ikke lenger er bundet av Granavolden-plattformen, forsikrer Erna Solberg om at det er regjeringen. Venstre, KrF og Høyre gjør derfor daglig valg som de ikke ville tatt dersom regjeringens politikk var det samme som de tre partienes.

Aller tydeligst er dette på budsjettposten der HRS tildeles penger. Selve posten ble opprettet på Justisdepartementets budsjett etter at HRS i mange år hadde fått støtte som en ressurs på integreringsfeltet. Det kunne ikke fagetatene stå inne for. En rapport fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) slo i 2016 fast at HRS «de seinere åra har hatt en retorikk som av flere blir ansett som fremmedfiendtlig og muslimfiendtlig». Enhver som har fulgt HRS nettsted med et halvt øye, forstår hvorfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer