LEDER

Frp finner formen

Frp forsøker å manøvere seg inn i en nøkkelrolle, og velgerne reagerer foreløpig positivt.

STIGER: På flere målinger, og nå sist i Dagbladets ferske måling fra Ipsos, stiger oppslutningen til Frp markant. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STIGER: På flere målinger, og nå sist i Dagbladets ferske måling fra Ipsos, stiger oppslutningen til Frp markant. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Partiet ytterst til høyre i det norske, politiske spekteret har vært på ørkenvandring i meningsmålingene. Etter drøye seks år, to måneder og tjue dager i ulike regjeringskonstellasjoner under ledelse av Erna Solberg, kastet Frp kortene i januar. Dråpen som fikk det fulle begeret til omsider å renne over, var at regjeringen bestemte seg for å hente en norsk, IS-siktet mor fra Syria fordi hun ifølge opplysninger hadde et alvorlig sykt barn. Fra et lavt nivå på rundt 10 prosent på målingene, steg partiet brått til rundt 15 prosent i februar.

Gevinsten i form av oppslutning fra velgerne forsvant raskt.

Forklaringene kan være mange. Coronaen flyttet fokuset i politikken og styrket Høyre kraftig. Siv Jensen har måttet stagge kritikk internt. I tillegg har Frp fått en krevende plass i politikken, i «indre opposisjon». De er flertallsgrunnlaget på Stortinget som skal dra statsbudsjettet i havn, og må vise en viss lojalitet overfor Erna Solberg for ikke å spolere planen de har for framtida: Å delta i en ny, borgerlig regjering med Erna Solberg.

Den ambisjonen er ikke lenger like usannsynlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer