DEBATT

Tryggheten for lærerne

- Frykter for konas sikkerhet

Hva gjør du, Melby, hvis min kone blir truet på jobb?!

IKKE TILLIT: Det er fint at Guri Melby har tillit til lærerne. Egentlig er det vel en selvfølge. Men jeg har ikke tillit til Melby, eller til skoleeierne, skriver innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
IKKE TILLIT: Det er fint at Guri Melby har tillit til lærerne. Egentlig er det vel en selvfølge. Men jeg har ikke tillit til Melby, eller til skoleeierne, skriver innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Min kone er lærer. Det preger henne, og det preger oss. Hun har lange dager og korte helger. Men hun trives i jobben, i klasserommet, med elevene og med kollegene. Og jeg trives med at min kone er lærer, for jeg ser at hun elsker det hun gjør – og at det hun gjør er viktig.

Men ikke alle elsker det hun gjør – eller ser at det er viktig. Og det preger meg. Fordi jeg ikke føler meg sikker på at min kone har en trygg arbeidsplass.

I den norske skolen skal lærerne fremme kritisk tenkning og ytringsfriheten. I Frankrike ble en lærer nylig drept for å gjøre noe av det samme. De samfunnsmessige forholdene i Frankrike og Norge er kanskje ulike. Men vi er heller ikke forskånet for voldelige aksjoner fra forskrudde fundamentalister.

Så hva om min kone får en slik forskrudd fundamentalist inn i sitt klasserom, der hun står alene og skal fremme kritisk tenkning og ytringsfrihet? Hva om hun ikke vet at denne forskrudde fundamentalisten er farlig, fordi de som vet det ikke har informert henne?

Norske lærere står fritt til å bruke virkemidler som de vet kan provosere noen av elevene, dersom de mener at det er relevant, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. «De har min fulle tillit og støtte til å ta i bruk de virkemidlene de ønsker i undervisningen», skriver hun i et innlegg i Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer