DEBATT

Europa og USA

Furten replikk

Jeg tror ikke Dagbladets lesere er særlig overrasket over at Tybring-Gjedde og jeg har svært ulik virkelighetsoppfatning.

AKADEMIA: Christian Tybring-Gjedde (bildet) skriver at han, i motsetning til meg antar jeg, selv har tilegnet seg kunnskap gjennom å studere tenkere og filosofer. Dette sier han i samme tekst som han påpeker at «alle de akademiske nikkedukkene» ikke er på hans, men på min side, skriver Fredrik Mellem. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
AKADEMIA: Christian Tybring-Gjedde (bildet) skriver at han, i motsetning til meg antar jeg, selv har tilegnet seg kunnskap gjennom å studere tenkere og filosofer. Dette sier han i samme tekst som han påpeker at «alle de akademiske nikkedukkene» ikke er på hans, men på min side, skriver Fredrik Mellem. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Christian Tybring-Gjedde skriver i en ellers usedvanlig furten replikk til min kronikk, at vi er enige om behovet for en faktabasert samfunnsdebatt. Det er på den ene siden hyggelig at vi kan være enige om noe. På den annen side er dette altså et utsagn som kommer fra han som har foreslått å gi Nobels fredspris til en av historiens aller største og mest notoriske løgnere. Da blir man naturligvis litt usikker på om vi egentlig mener det samme med en faktabasert samfunnsdebatt?

Tybring-Gjedde skriver flere ganger at «som flere andre evner han (meg) ikke å gå inn i de komplekse årsaksforholdene for politisk uenighet». Dette uten at han selv gjør noe forsøk på å bidra med akkurat det. I stedet kritiserer han meg for å tilhøre majoriteten. Jeg tar ingen sjanser ved å agitere for noe mer ytterliggående. Jeg forstår at han plasserer selv i den siste kategorien. I så fall kan vi være enige om det.

Han går så videre til å diskreditere min samfunnsanalyse og beskriver at han, i motsetning til meg antar jeg, selv har tilegnet seg kunnskap gjennom å studere tenkere og filosofer. Dette sier han i samme tekst som han påpeker at «alle de akademiske nikkedokkene» ikke er på hans, men på min side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer