KOMMENTARER

Nedtelling for Donald Trump

Ga ansikt til det onde og lavpanna

Donald Trump har gitt ansikt til det usympatiske og lavpanna. Han har gjort mye skade, men det mest skadelige han gjorde var trolig å vise verden at en drittsekk i særklasse bare kunne være seg selv, skriver Morten Strand.

SEG SELV NOK: Donald Trump, corona-syk og smittefarlig, tvinger sjåfør og sikkerhetsvakter ut på tur. Foto: AFP / NTB
SEG SELV NOK: Donald Trump, corona-syk og smittefarlig, tvinger sjåfør og sikkerhetsvakter ut på tur. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det sanneste øyeblikket i Donald Trumps presidenttid? Vi stiller spørsmålet fordi selv for notoriske løgnere - som ljuger så mye at de etter alt å dømme ikke lenger vet forskjellen på sannhet og løgn - så finnes det et sannhetens øyeblikk. Eller to. Kanskje var det ene i forrige uke da han benådet fire leiesoldater for en massakre i 2007, da de fire uprovosert åpnet ild mot sivile i sentrum av Bagdad, og drepte 14 mennesker. Han som først åpnet ild fikk livstid, de tre andre 30 år. Nå er de frie menn.

Trump ga også amnesti til en rekke av sine lojale kriminelle støttespillere. Det kan tross alt forstås i Trumps verden, som jo dreier rundt den selvnytende egoisten uten sidestykke. Men hvorfor ha et så bankende hjerte for fire krigsforbrytere som bare meide ned tilfeldige sivile? Fordi de drepte likevel bare var utlendinger, arabere, og etter alt å dømme muslimer fra «shit hole countries», altså liv uten verdi, i Trumps verden? Eller fordi morderne tross alt var amerikanske leiesoldater - altså America First? Uansett så undergraver amnestiet på en måte som best kan oppsummeres som ond, respekt for internasjonal lov, og bidrar til å gjøre krigsforbrytelser mindre alvorlig. Var det da vi så den egentlige Trump?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer