DEBATT

Lærerstreik

Går mot lærerkrise

Søkertallenes tale er ikke til å misforstå: Det er altfor få som ønsker å bli lærere.

HØYERE LØNN: Vi kommer ikke unna studentenes største motargument for å velge læreryrket, lærernes lønn må bli bedre, skriver innsenderen. Foto: Jonas Ohlgren Østvik.
HØYERE LØNN: Vi kommer ikke unna studentenes største motargument for å velge læreryrket, lærernes lønn må bli bedre, skriver innsenderen. Foto: Jonas Ohlgren Østvik. Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Lærerne streiker for framtida, de streiker for å vise hva som skjer om de ikke står klare til å møte barn og elever. De streiker også for oss som er framtidas lærere, for samfunnet ikke har råd til å miste oss. På vegne av landets lærerstudenter har vi en ting å si: Takk! Dere har vår fulle støtte.

Da vi i Pedagogstudentene spurte våre om lag 20 000 medlemmer hvorfor de ønsket å bli lærere var svaret soleklart: Å gjøre en forskjell. Det største motargumentet var derimot lønn.

Vi tar lange utdanninger, med vår høye kompetanse vil vi ruste barn og elever til å møte framtida. Vi skal delta i deres lek og læring, vi skal gi dem verktøy til å møte rett og urett, vi skal danne og utdanne mennesker som skal leve i et samfunn vi enda ikke kjenner. Det kan virke som en umulig oppgave, men med vår kompetanse vil vi være oppgaven verdig.

Søkertallenes tale var heller ikke til å misforstå: Det er altfor få som ønsker å bli lærere. Vi går mot en lærerkrise og arbeidet for å rekruttere og beholde nye lærere er viktigere enn noen gang. Nå kan vi ikke lenger komme unna studentenes største motargument for å velge læreryrket, lærernes lønn må bli bedre.

Nå må dere som skal bli våre arbeidsgivere må lytte til lærerne som streiker.

Vi er på gal kurs, på vei inn i ei framtid med færre kvalifiserte lærere i barnehager og skoler. Og det er barna og elevene vi skal møte, som vil være skadelidende. Uten vår avgjørende kompetanse er det framtida som står på spill.

Det har vi ikke råd til.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer