KOMMENTARER

Ap-landsmøte

Går mot seier, med usikker gevinst

Ap's valgkampbudskap er godt designet for å fange velgere i coronakrisa. Hva slags prosjekt en Arbeiderparti-ledet regjeringen tilslutt vil være, er likevel helt uklart.

SELVSIKKER: Ap-leder Jonas Gahr Støre oppsummerer dag to under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB
SELVSIKKER: Ap-leder Jonas Gahr Støre oppsummerer dag to under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

En partileders landsmøtetale foran et valg vil alltid være et slags startskudd på valgkampen. Budskapet og retningen skal formidles så tydelig som mulig.

I løpet av Jonas Gahr Støres snaut 45 minutter lange tale nå torsdag formiddag under landsmøteåpningen, var han innom seks hovedtemaer, i denne rekkefølgen: Økte forskjeller, velferd, arbeid, distrikt, klima og regjeringsspørsmålet.

Det er ingen tvil om at Ap's budskap denne gangen er godt utformet med tanke på å fange de viktigste problemstillingene i Norge ved utgangen av coronakrisa. Rekkefølgen partiet presenterer utfordringene i, er likevel ikke tilfeldig.

Arbeid er jobb nummer én, sier Støre i likhet med alle forgjengerne. Men temaet kommer likevel som sak nummer tre.

Det er en viktig nøkkel for å forstå Arbeiderpartiets budskap i denne valgkampen.

Det avgjørende for Arbeiderpartiet er å ramme inn fortellingen om Norge etter corona som en kamp mot økte forskjeller, blant annet gjennom en vridning i skattepolitikken. Arbeiderpartiet vil samtidig dyrke sin rolle som velferdsstatens fremste forsvarer i en tid hvor langt flere nordmenn har vært avhengige av hjelp fra NAV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer