KOMMENTARER

Gi antirasismen et ansikt

Steinkasting og anonyme arrangører løper Sians ærend.

GJØR ALT FOR Å PROVOSERE: Fanny Bråten rev i stykker Koranen under Sians markering på Eidsvolls plass lørdag. Dessverre brukte noen motdemonstranter vold. Grunnlegger Arne Tumyr med plakat og leder Lars Thorsen med mobiltelefon og gopro-kamera. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GJØR ALT FOR Å PROVOSERE: Fanny Bråten rev i stykker Koranen under Sians markering på Eidsvolls plass lørdag. Dessverre brukte noen motdemonstranter vold. Grunnlegger Arne Tumyr med plakat og leder Lars Thorsen med mobiltelefon og gopro-kamera. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Den motbydelige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge, Sian, har den siste tida dessverre fått all den oppmerksomheten de kunne ønske seg. Da snakker jeg ikke om den oppmerksomheten statsminister Erna Solberg ga dem mandag.

Når ordførere og politi over det ganske land lar Sian demonstrere i gatene, er det ingen tilslutning til budskapet. Det er en vurdering av at retten til å demonstrere i seg selv ligger innenfor norsk lov. Det er prisverdig at meningsmotstandere vil markere avsky til Sians hatefulle budskap. Men når enkelte motdemonstranter tyr til vold, løper disse rasistenes ærend. Sian står alltid klar til å filme angrep og oppgir selv økt rekruttering hver gang dette skjer.

Det er dessverre grunn til å stille spørsmål ved om arrangørene av motdemonstrasjonene mot Sian den siste tida har gjort nok for å hindre slik voldelig konfrontasjon.

Den lille organisasjonen med det hatske budskapet ble startet i 2008 under navnet Forum mot islamisering, FOMI. Grunnlegger Arne Tumyr var leder fram til 2014 og er fremdeles sentral i Sian, ofte synlig i gatebildet på demonstrasjoner der organisasjonen bruker store ord og bilder som karakteriserer islam som en dødskult og profeten Muhammed som pedofil. De samler aldri mer enn en håndfull tilhengere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer