KOMMENTARER

Vaksinekø

Gi meg vaksinen sist!

Ropene fra alle kanter om at nettopp de bør stå først i vaksinekøen minner mest om Odd Børretzens sang om måkeskrik: «SKAL HA, SKAL HA». Og det er ikke særlig flatterende.

POPULÆRE DRÅPER: «Alle» vil være først i vaksinekøen, men noen må nødvendigvis komme sist. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Adnan Abidi/File Photo
POPULÆRE DRÅPER: «Alle» vil være først i vaksinekøen, men noen må nødvendigvis komme sist. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Adnan Abidi/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

For noen dager siden kunne vi lese Aftenpostens kommentar om at vaksinestrategien må begrunnes bedre. Underforstått; det må være en ondsinnet misforståelse at Oslos befolkning ikke står lenger fremme i køen.

I «Debatten» på NRK og andre steder har vi hørt liknende argumenter til fordel for diverse yrkesgrupper eller geografiske områder. Lærere vil ha først. Nordre Follo bør få først. Helsearbeidere vil ha først. Raymond Johansen er enig med Aftenposten i at Oslo bør prioriteres og hvorfor kaster vi egentlig bort dyrebare vaksinedråper på småkommuner i utkantstrøk som knapt har hatt et eneste sykdomstilfelle?

Jeg får sure oppgulp av hele diskusjonen og vil gjerne erklære følgende: Jeg vil ha sist! Og nei, jeg er ikke bedre menneske enn andre. Men jeg innser at det stikket i min arm er null verdt så lenge ikke en større andel av befolkningen er beskyttet mot covids klamme klut. Jeg vil ha normaliteten i mitt liv tilbake. Jeg vil kunne gi en god klem til folk jeg er glad i. Jeg vil kunne stikke ut og ta en pils med en kompis eller gå på kino eller konsert eller bare ta en løpetur langs Akerselva uten å bekymre meg for hvor min pesende utpust havner. Men akkurat nå kan jeg knapt dra på besøk til Sørlandet uten å bli stoppet i politikontroll ved kommunegrensa til Drammen, virker det som.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer