DEBATT

Strandsonen

Gikk kunnskapen i glemmeboka igjen, Njåstad?

Det er alvorlig at et medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen erkjenner total mangel på kunnskap om loven han nå vil endre.

OVERSIKT?: Helge André Njåstad (Frp) hevder at politikere «har mistet oversikten over hvem som egentlig bestemmer over privat eller offentlig eiendom. Ingen vet hva man kan bygge hvor…». Han snakker antakelig på egne vegne, skriver innsenderne. Foto: Vidar Ruud / NTB
OVERSIKT?: Helge André Njåstad (Frp) hevder at politikere «har mistet oversikten over hvem som egentlig bestemmer over privat eller offentlig eiendom. Ingen vet hva man kan bygge hvor…». Han snakker antakelig på egne vegne, skriver innsenderne. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Ingen politikere skal frarøve allmennheten tilgang til all kystlinje, strand, skog og fjell», svarer Fremskrittspartiets Helge André Njåstad SV i en kronikk i Dagbladet.

Han har tydeligvis glemt sitt eget forslag som gjør nettopp dette.

Njåstad fortsetter med å hevde at «problemet er ikke at folk bygger i strandsonen. Problemet er at det ikke er nok flotte offentlige strandområder».

Ned i glemselen gikk visst også logikken. Grunnen til at det ikke er nok flotte offentlige strandområder, er jo nettopp at folk bygger private brygger, badehus og yachtplasser nettopp der det før var offentlig.

Njåstad hevder også at politikere «har mistet oversikten over hvem som egentlig bestemmer over privat eller offentlig eiendom. Ingen vet hva man kan bygge hvor…». Han snakker antakelig på egne vegne. Det er alvorlig at et medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen erkjenner total mangel på kunnskap om loven han nå vil endre.

Den noe tørre Plan- og bygningsloven skal nemlig «fremme bærekraftig utvikling til beste for den enkelte, samfunnet og framtidige generasjoner.» Den ble evaluert for ikke lenge siden, og konklusjonen er at loven fungerer godt, men den viser at summen av små enkeltvedtak om utbygging, er en trussel for ivaretaking av naturmangfoldet. Frps forslag vil gjøre dette mye, mye verre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer