DEBATT

Trond Giske

Giske har ikke gjort seg fortjent til noen tilgivelse

Tilgivelse og gjenvunnet tillit er ikke noe man får på automatikk fordi tiden har gått. Man må gjøre noe mer for å gjøre seg fortjent til det.

HAR ALDRI AKSEPTERT «DOMMEN»: Tenk så annerledes det kunne sett ut, om Giske opptrådte på en annen måte, skriver Trygve Harlem Losnedahl. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
HAR ALDRI AKSEPTERT «DOMMEN»: Tenk så annerledes det kunne sett ut, om Giske opptrådte på en annen måte, skriver Trygve Harlem Losnedahl. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Trond Giske har aldri akseptert «dommen» mot seg, altså partiets konklusjon om at han ved flere anledninger hadde brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering.

Jeg forstår det som at Giske mener anklagene dels ikke stemmer, og dels ikke var så alvorlige som det er blitt fremstilt av enkelte varslere. Da kan man også forstå at han ikke vil be om tilgivelse (for alle handlingene han ble felt for).

Man kan ikke forvente at en som mener seg uskyldig dømt skal vise anger og be om tilgivelse for noe han mener han ikke har gjort.

Man kan likevel forvente at han respekterer at avgjørelsen er tatt, og at han går videre, primært av respekt for ofrene, men også av respekt for partiet. I stedet for å akseptere konklusjonen og gå videre, har Giske gjort det motsatte. Han har arbeidet jevnt og trutt mot partiets avgjørelse, mot at varslerne skal bli trodd og mot at varslene skulle få konsekvenser for han.

Fra dag én etter «fallet» har han søkt ny makt i partiet. Han var for eksempel lynraskt tilbake som hovedtaler på AP-arrangement i 2018, og som leder av et organisasjonsutvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer